Колись, я готувала медівник на кефірі за цим рецептом. Пам’ятаю, що у мене вийшов смачний. Давно хотіла додати сюди цей рецепт і ось, нарешті, публікую. Спробуйте і ви приготувати цей смачний і ніжний торт, а в допомогу вам – ось цей докладний, покроковий рецепт
продукти:
Для тіста:
- Борошно – 2 склянки
- Цукор – 2 склянки
- Кефір – 2 склянки
- Мед – 2 ст. ложки
- Яйце куряче- 2 шт.
- Розпушувач – пакетик
Для крему:
- Сметана – 2 баночки (всього приблизно 1 літр 20-25% сметани) Можна сметану змішати навпіл з вершками.
- Цукор – 1/2 склянки
- Чорнослив – (жменю)
- Курага – (жменю)
- Ізюм – (жменю)
- Мигдаль обсмажений або волоські горіхи – 150 гр
Як приготувати медівник на кефірі:
1.З’єднуємо всі продукти для тіста: борошно, цукор, кефір, яйця, мед і додаємо розпушувач. Збиваємо міксером.
2 Тісто розділяємо на дві рівні частини. Випікаємо в духовці два коржа.
3. Готові коржі охолоджуємо і розрізаємо вздовж на 2 частини. Коржі вийшли високі і пористі.
4.Поки печуться коржі, прокручуємо через м’ясорубку чорнослив, курагу та ізюм (на фото тільки чорнослив). Перемішуємо. Дрібно рубаємо мигдаль або волоський горіх (можна взяти інші).
5.Для крему змішуємо сметану з цукром. Добре збиваємо даємо постояти, щоб цукор розтанув і ще раз перемішуємо.
6.Цукор можна замінити цукровою пудрою, а сметани можна взяти менше. Якщо сметану змішати навпіл з вершками, то крем буде більш стійким.
7. На холодні (!) коржі намазуємо крем і додаємо перекручені сухофрукти.
8. І так всі коржі. Бока добре промазуємо кремом.
9. Прикрашаємо торт на свій смак. Я боки обсипала горіховою крихтою, а зверху горіхи побільше і сухофрукти. Даємо постояти нашому тортика з півгодини в теплі і потім ставимо його в холодильник хоча б на 2 години
Нарізаємо торт на шматочки і подаємо до столу. Смачного!