27 Грудня, 2024
Улюблені булочки Лілії цвіт! Тісто як пух! Вони довго не черствіють і чудово смакують навіть наступного дня!

Улюблені булочки Лілії цвіт! Тісто як пух! Вони довго не черствіють і чудово смакують навіть наступного дня!

З відео я можу написати рецепт булочок з дріжджово-содовим тістом, але не можу надати скріни з нього.

Інгредієнти:

  • Тепла вода — 1 столова ложка цукру та розкришені дріжджі (кількість не вказана в підписі)
  • Борошно — просіяне
  • 1 столова ложка солі
  • 1 столова ложка харчової соди
  • ½ чайної ложки куркуми (необов’язково)
  • Сметана — кількість не вказана в підписі
  • Цукор
  • Ванільний цукор
  • Яйця — кількість не вказана в підписі
  • Розтоплене вершкове масло — кількість не вказана в підписі
  • Жовток яйця — для змащування

Інструкції:

  1. У теплу воду додайте 1 столову ложку цукру та розкришені дріжджі. Залиште на 15 хвилин, доки не утворються бульбашки.
  2. У миску додайте просіяне борошно, сіль, харчову соду та куркуму.
  3. У великій мисці збийте сметану, цукор, ванільний цукор, яйця та розтоплене вершкове масло.
  4. Потім додайте активовану суміш дріжджів з кроку 1 у велику миску та добре перемішайте.
  5. Додайте суміш борошна з кроку 2 до вологих інгредієнтів і місіть тісто близько 10 хвилин. Тісто має бути м’яким, але не липким.
  6. Дайте тісту піднятися протягом 2 ½ годин або до того, як воно утроїться в розмірі.
  7. Легко посипте робочу поверхню борошном і розділіть тісто на рівні частини. Кожна булочка повинна бути вагою близько 100 г.
  1. Розкачайте кожен шматок тіста в овальну форму. Складіть тісто навпіл, при цьому одна сторона має бути більшою за іншу.
  2. Складаємо тісто навпіл. На цьому етапі ви можете надати тісту будь-яку форму, яка вам подобається.
  1. Накрийте сформовані булочки ганчіркою і дайте їм піднятися ще годину.
  2. Розігрійте духовку до 170 градусів Цельсія (338 градусів за Фаренгейтом).
  3. Змастіть булочки жовтком яйця, змішаним з водою.
  4. Випікайте булочки при 170 градусах Цельсія протягом 20-30 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.

Смачного!

Поради

  • Ви можете використовувати будь-який вид борошна для цього рецепту, але універсальне борошно найкраще підходить.
  • Якщо у вас немає свіжих дріжджів, ви можете використовувати 1 чайну ложку сухих дріжджів.
  • Ви можете додати до тіста 1 столову ложку олії для додаткової м’якості.
  • Ви можете начинити булочки будь-якою начинкою, наприклад, фруктовим джемом, шоколадом або горіхами.
  • Замість жовтока яйця для змащування булочок можна використовувати молоко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *