27 Грудня, 2024
Три вдалі рецепти тіста для домашньої піци. На смак, як в дорогій піцерії

Три вдалі рецепти тіста для домашньої піци. На смак, як в дорогій піцерії

Пропонуємо ознайомитися з трьома найкращими рецептами смачного тіста для відомої для всіх страви — Піци. Воно виходить м’яке, пухке й водночас тонке та добре поєднується з улюбленими інгредієнтами

Рецепт №1. Піца за італійським рецептом.

Складові:

  • Морська сіль 1 гр.;
  • Цукоровий пісок 25 гр.;
  • Вода питна 275 мл.;
  • Рослинна олія 15 мл.;
  • Дріжджі пекарські 20 гр.;
  • Пшеничне борошно 0,5 кг.

Технологія приготування:

  1. В ємності з’єднайте всі інгредієнти крім борошна.
  2. Просійте борошно, додайте частинами до попередньої суміші та вимісіть ретельно тісто протягом 10 хвилин.
  3. Залиште перед приготуванням піци на пів години.
  4. Розгорніть тісто потрібного розміру, змастіть соусом, викладіть начинку, притрусіть сиром та випікайте 11- 13 хв. при 180 градусах в духовці.

Рецепт №2. Кефірне тісто.

Складові:

  • Кефір жирний 400 мл.;
  • Яйця курячі 2 шт.;
  • Сіль кам’яна 0,5 ч. л.;
  • Цукоровий пісок 1 ч. л.;
  • Сода погашена оцтом 0,5 ч. л.;
  • Олія рослинна 2 ст. л.;
  • Борошно пшеничне 3 скл.

Технологія приготування:

  1. В ємності з’єднайте всі інгредієнти крім борошна та збийте міксером.
  2. Додайте борошно та вимісіть легке тісто, яке не прилипатиме до рук.
  3. Залиште перед приготуванням піци на пів години.
  4. Розгорніть тісто потрібного розміру, змастіть соусом, викладіть начинку, притрусіть сиром та випікайте 11-13 хв. при 180 градусах в духовці.

Рецепт №3. Листкове бездріжджове тісто.

Складові:

  • Борошно пшеничне 500 гр.;
  • Вода питна 150 мл.;
  • Сіль кам’яна 1 ч. л.;
  • Сік лимону 1 ч. л.;
  • Яйце куряче 1 шт.;
  • Вершкове масло 250 гр.

Технологія приготування:

  1. На столі утворіть гірку із борошна та солі з заглибленням всередині.
  2. Відділіть жовток від білка та перекладіть його в заглиблення.
  3. Додайте воду, лимонний сік та збираючи з боків борошно вимісіть тісто.
  4. Загорніть його в харчову плівку та перемістіть в холод.
  5. Охолоджене тісто розгорніть в прямокутник, покладіть всередину м’яке вершкове масло, загорніть конвертом та розкатайте тонким пластом.
  6. Складіть в три рази та відправте тісто в холод на 20 хвилин.
  7. Повторіть процедуру розкачування ще 4 рази.
  8. Розгорніть тісто потрібного розміру, змастіть соусом, викладіть начинку, притрусіть сиром та випікайте 11-13 хв. при 180 градусах в духовці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *