Халва – це дуже смачні східні ласощі, які полюбляють діти та дорослі. Її виробляють змішуючи мед, цукор та патоку, а ще в неї додають різне насіння й горіхи. Рецептів класичної халви є багато: кунжутна, соняшникова та арахісова
В нашому дитинстві її виготовляли з соняшникового насіння. Але справжню східну халву готують тільки з використання горіхів.
Інгредієнти:
- Насіння соняшнику чищене 0,5 кг.;
- Пшеничне борошно 1,5 скл.;
- Цукор пісок 1 скл.;
- Питна вода 80 мл.;
- Рослинна олія 150 мл.
Спосіб приготування:
- Обсмажте на пательні соняшникове насіння та добре подрібніть його блендером.
- Обсмажте пшеничне борошно на сухій пательні до бежевого кольору та додавши до насіння збийте, щоб утворилася ніжна та однорідна маса.
- Для приготування цукрового сиропу закип’ятіть цукор у воді та проваріть на протязі 5 хвилин.
- Влийте до гарячого сиропу тонкою цівкою рослинну олію, добре перемішайте, потім додайте все це до попередньої маси з насіння та борошна.
- Перемішайте всі інгредієнти до однорідного стану, залийте в намащені рослинною олією форми чи будь-які ємності та охолодіть на протязі 4-5 годин.
- Бажано, притиснути халву вантажем, тоді вона затвердіє за менший час.
В домашню халву можна додавати фісташки, арахіс, шоколад, вівсяне борошно, насіння, мед, манку, кокос та кунжут. Для діток її заливають у різні фігурні чи у вигляді кульок форми. А головне домашня халва може зберігатися на протязі довгого часу.