Домашні чебуреки виходять неймовірно смачні та хрусткі. Така закуска підійде не тільки до обіду, але й до святкового столу. Родина та гості будуть в захваті від цієї страви. За бажанням начинку можна змінювати на грибну, овочеву або сирну
Складові:
- Борошно пшеничне 750 гр.;
- Вода очищена 200 мл.;
- Маргарин або вершкове масло 125 гр.;
- Фарш свинячий 450 гр.;
- Ріпчаста цибуля 2 шт.;
- Сіль кам’яна 0,5 ч. л.;
- Перець чорний мелений 0,5 ч. л.;
- Кріп сушений 0,5 ч. л.;
- Спеції до фаршу 0,5 ч. л.;
- Олія рослинна для смаження;
- Вода питна крижана 100 мл
Спосіб приготування:
- В ємність просійте борошно, додайте сіль, воду та перемішайте.
- Розтопіть вершковий маргарин, додайте у попередню суміш та замісіть тісто.
- Загорніть його в харчову плівку та помістіть на 2 години в холодильник.
- Очистьте та перекрутіть через м’ясорубку цибулю.
- Додайте до неї фарш, спеції, крижану воду та перемішайте.
- Розділіть тісто на кульки, розкатайте кожну у пласт й на половину викладіть по 1 ст. л. фаршу.
- Загорніть другу половину та притисніть краї виделкою.
- Обсмажте в олії чебуреки по 3 хвилини з кожної сторони.
- Викладіть їх на паперовий рушник, щоб ввібрався зайвий жир.
Смачного!