19 Грудня, 2024
Смачна і ніжна рубана ковбаса в домашніх умовах

Смачна і ніжна рубана ковбаса в домашніх умовах

Якщо ви не любите домашню ковбасу з салом, цей рецепт для вас: ковбаса сама по собі буде дуже ніжною і соковитою, зовсім не сухою, з яскравими пряними нотками і домашнім ароматом. Ця закуска – прекрасна заміна купленим ковбасам.

за матеріалами Скарбника рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • курячі стегна без кісточок, 2 кг;
  • яловичина, 1.5 кг;
  • бульйон, 350 мл;
  • сіль, 75 г;
  • мед, 1 ст.дл;
  • паприка, 2 ст.л;
  • перець великого помелу чорний, часник сухий, кріп сухий, базилік сухий по 1 ст.л;
  • перець горошком, оболонка для ковбасних виробів (можна близько 60 мм завтовшки).

Процес приготування ковбаси

Кістки очищаємо від м’яса і варимо їх в бульйоні з перцем горошком, сіллю за смаком, лавровим листом. Коли буде готовий, проціджуємо, охолоджуємо і ставимо в холодильник для охолодження.

Беремо по частині курячого м’яса і яловичини, пропускаємо через м’ясорубку.

Інше м’ясо (куряче і яловичину) дрібно ріжемо гострим ножем – рубаємо.

Змішуємо фарш і рубане м’ясо, солимо за смаком, перчимо, додаємо всі перераховані спеції і мед, дуже добре вимішуємо масу, відбиваємо. В процесі вливаємо холодний бульйон.

Наповнюємо оболонки для ковбаси масою і підвішуємо їх на 2 години вертикально.

Доводимо до кипіння воду, кладемо ковбасу і варимо її при температурі близько 80 – 85 градусів приблизно 1.5 – 2 години.

Зварену ковбасу охолоджуємо проточною холодною водою, потім підвішуємо в приміщенні (прохолодному) і залишаємо на 12 годин.

Загортаємо ковбасу в пергамент і відправляємо в холодильник на 1 – 2 години і можна подавати до столу.

Зберігаємо ковбасу в холодильнику. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *