Пропонуємо Вам декілька порадів які вартують Вашої уваги!
3а матеріалами Пошепки
Ці поради знадобляться кожній господині.
- Якщо піна з бульйону опустилася на дно, її можна підняти, просто додавши склянку води.
- Ні в якому разі не можна класти приправи в курячий бульйон, смак тоді не буде таким насиченим. Лише морква та цибуля.
- Лавровий лист додавати в суп під час варіння, а потім його слід обов’язково виймати.
- Перед смаженням змастіть відбивні сумішшю оцту та олії, тоді вони будуть м’якими. Робити це за годину до приготування.
- Котлети будуть значно смачнішими, якщо додати до фаршу невелику кількість смаженої цибулі та сирої картоплі.
- Першу хвилину котлети слід смажити на максимальному вогні, а потім на середньому. Так утвориться хрустка скоринка, яка не дасть соку витекти.
- Щоб під час смаження риба вкрилася золотистою скоринкою, просто перед смаженням витріть її на сухо рушником та посоліть.
- Додавайте в супи лисички, вони зроблять страву смачнішою.
- Щоб сира терта картопля не синіла, її потрібно змішати з невеликою кількістю молока.
- Коли ви варите стару картоплю, додайте до неї 2 зубчики часнику, лавровий лист та 1 ч. л. оцту. Тоді вона буде смачнішою.
- Картопляне пюре потрібно робити вручну, бо в блендері страва швидко стає пухкою.
- Натріть одну стиглу варену картоплю на тертці й додайте до дріжджового тіста — воно буде м’яким і повітряним.
- Щоб ваша опара підійшла швидше, встроміть всередину декілька штук трубчастих макаронів.
- Під час збивання крему, міксером слід малювати вісімки, тоді він буде пухким.
- Вироби з прісного тіста будуть розсипчастим, повітряними, якщо в тісто додати ложку коньяку.
- Квасолю слід варити в каструлі з відкритою кришкою, тоді вона не потемніє.
- Посипте сковороду невеликою кількістю солі, а тоді можете смажити на олії — так вона не буде розбризкуватися.
- Овочеві салати спершу слід солити, додавати спеції, оцет і лише в кінці рослинну олію.
- Перед тим, як подавати вінегрет на стіл, помістіть в нього на деякий час лимонну цедру.
- Додайте до вінегрету 1 ч. л. цукру й 1 ст. л. молока, щоб салат був ніжним та приємним на смак.
- Щоб збагатити бульйон корисними речовинами та підфарбувати страву, в нього доливають відвар цибулиння.
- Під час запікання м’яса, в духовку слід помістити посудину з водою, тоді воно не пригорить.
- Щоб риба не давала неприємного запаху під час смаження, в рослинну олію кладуть 1 сиру нарізану картоплину.
Вам були корисні ці поради?