Капуста з м’ясом по-селянськи – це смачна самостійна страва, яка ще й з картопляним пюре чудово поєднується. Сьогодні ми приготуємо просту страву, яка сподобається багатьом – тушковану капусту з м’ясом по-селянськи в духовці. Додамо в рецепт також гриби, можна використовувати печериці або гливи. Будь-які лісові гриби.
Перед тим як відправимо все в духовку, інгредієнти добре обсмажимо, так вийде набагато смачніше і апетитніше. Подавати до столу готову капусту можна з картоплею пюре, макаронами, рисом.
Інгредієнти
- Капуста – 250 г
- Свинина – 200 г
- Печериці – 200 г
- Вода – 150 мл
- Сіль, перець – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Олія – 2 ст.л.
Капуста з м’ясом по-селянськи: як приготувати в духовці
Після необхідно включити і прогріти духовку, встановити температуру 180 градусів. Капусту нашаткувати тонкими смужками.
Печериці сполоснути і просушити, нарізати великими шматочками. Свинину прополоскати і просушити, нарізати великими шматочками.
Сковороду розігріти, влити рослинну олію, перекласти капусту, м’ясо і гриби. Смажити на високому вогні 3-4 хвилини.
Перекласти всі інгредієнти у термостійку форму, додати лавровий лист, гарячу воду, сіль, перець і спеції за смаком. Прикрити форму фольгою і відправити в духовку. Готувати капусту з м’ясом по-селянськи в духовці 45-50 хвилин
Через деякий час зняти пробу, відрегулювати смак і подавати до столу.