12 Грудня, 2024
Ніжне, м’яке, ароматне сало в розсолі за перевіреним рецептом

Ніжне, м’яке, ароматне сало в розсолі за перевіреним рецептом

Сьогодні хочемо поділитися з вами улюбленим та перевіреним рецептом.

Пише Ukr.Media

Інгредієнти:

  • сало — 800 г
  • вода — 750 мл.
  • сіль — 75 г
  • лавровий лист — 2 шт.
  • чорний перець горошком — 5 шт.
  • запашний перець — 3 шт.
  • часник — 4 зуб.

Приготування:

  1. Приготування цього смачного сала почнемо з приготування розсолу. Воду виливаємо в каструлю і ставимо на плиту.
  2. У закипілу воду додаємо сіль, лавровий лист, чорний і запашний перець, проварюємо розсіл 5 хвилин. Даємо розсолу повністю охолонути, а поки займемося приготуванням сала.
  3. Ріжемо сало невеликими прямокутними шматочками, часник чистимо і ріжемо пластинами.
  4. Беремо банку об’ємом 1 літр і заповнюємо її салом з часником. Зверху заливаємо повністю остиглим розсолом і залишаємо просолюватися 2 дні при кімнатній температурі і потім 2 дні в холодильнику.
  5. Готове сало дістаємо з холодильника, зливаємо розсіл і обсушуємо. Якщо сало багато, залишаємо собі шматочок, а решту замотуємо в фольгу і зберігаємо в морозилці, так воно краще зберігається.

Обов’язково спробуйте приготувати сало за цим рецептом, впевнені — вам сподобається. Ніжне, м’яке, ароматне сало в розсолі готове! Більш докладний рецепт приготування дивіться на відео. Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *