Нічого складного в такому салаті немає, але його подача – це просто розкішна прикраса столу. Кошики з рибним салатом – це те, що порадує і здивує вас і ваших гостей. Прикрашати салат можна кукурудзою, горошком або кубиками моркви – все виглядає яскраво і красиво.
За матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопля, 1 шт;
- морква відварна, 400 г;
- яйця, 2 шт;
- зелень і зелена цибуля;
- консервована сайра, 0.5 банки;
- сир, 30 г4
- майонез, 1 ст.л;
- желатин, 1 ч.л + вода, 40 мл;
- сіль, перець, кукурудза.
Процес приготування закуски «Королева столу»
Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати на 10 хвилин, потім розтоплюємо будь-яким, зручним для вас методом.
Моркву відварену натираємо на дрібній тертці, солимо за смаком і заправляємо ложкою (чайною) майонезу. Або додайте натуральний йогурт.
Відварну картоплю ріжемо дрібними кубиками.
Яйця тремо на дрібній тертці. Зелень і зелену цибулю дрібно ріжемо. Рибу розминаємо виделкою.
Змішуємо картоплю, яйця, тертий сир, сіль і перець, рибу, зелень і зелену цибулю.
Заправляємо майонезом або сметаною, натуральним йогуртом. Добре перемішуємо.
У моркву вливаємо частина розтопленого желатину, мішаємо і вливаємо залишок. Перемішуємо.
Використовуємо силіконову форму з маленькими кошиками – в таких печуть кекси.
Порада: якщо є металеві форми, тоді спочатку вистеляємо плівкою.
Викладаємо по столовій ложці морквяної маси і акуратно ложкою або пальцями робимо кошики.
Всередину викладаємо начинку щільно, щоб кошики були правильної форми.
Притискаємо зверху ложкою салат і ставимо форми в холодильник на 4 – 8 годин.
Виймаємо кошики з форми, змащуємо верх майонезом, посипаємо консервованою кукурудзою і зеленню, красиво ставимо на тарілку і подаємо до столу.