Рецепт млинців на кефірі, які виходять навіть у тих, у кого вони не виходять ніколи.
3а матеріалами Наука і правда
Потрібні інгредієнти:
- півлітра кефіру або кислого молока;
- склянку молока;
- 1 яйце;
- 1-2 столові ложки цукру;
- пів-чайної ложки солі;
- чайна ложка соди;
- борошно;
- рослинне масло.
Приготування
У каструлю наливаємо підігрітий до теплого, але не гарячого стану кефір (або підігріваємо в каструлі) .Туда ж викладаємо цукор, борошно, сіль, соду, яйце і ретельно розмішуємо. Муки класти стільки, щоб тісто вийшло як густа сметана.
1 стакан молока доводимо до кипіння і вливаємо в каструлю цівкою, помішуючи. (Так, вливаємо кипляче молоко! Просто заварюємо тісто). Потім вливаємо 2 ст. ложки рослинної олії, ретельно розмішуємо і все!
Тісто для випічки млинців готове. За цим рецептом дірок на млинцях стільки, скільки зірок на небі! Звідси така і назва млинців. Млинці солодкі, соковиті, смачні. вони завжди виходять!
А за старовинними рецептами тісто для млинців завжди заварювали склянкою киплячого молока. Можна використовувати киплячу воду, але млинці будуть вже не такі.