23 Грудня, 2024
Багатошаровий салат Овочевий торт з картоплею та ковбасою

Багатошаровий салат Овочевий торт з картоплею та ковбасою

Салат «Овочевий торт» з буряком, зеленим горошком і ковбасою, готується з доступних продуктів, виходить смачним, ситним і красивим. Салат прекрасно підходить як для святкового столу, так і на кожен день.

СКЛАДОВІ:

  • картопля в мундирі — 200 г
  • ковбаса варена — 200 г
  • огірки мариновані — 100 г
  • огірки свіжі — 100 г
  • зелений горошок консервований — 100 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • яйця варені — 5 шт.
  • морква варена — 200 г
  • буряк варений — 200 г
  • сметана — 3 ст.л.
  • майонез — 3 ст.л.
  • цукор — 1 ст.л.
  • оцет 6% — 1 ст.л.
  • сіль за смаком

Приготування:

Для приготування салату картоплю (воду при варінні підсолювати), буряк (в воду при варінні додавала трохи цукру, так вона смачніше) і моркву зварила в шкірці. Яйця зварила круто. Коли овочі та яйця охололи, почистила.

Цибулю порізала півкільцями, додала до них сіль, цукор і 6% оцет (у мене був яблучний). Все добре перемішала і залишила маринуватися. Заздалегідь я його не маринувала, поки готувала все необхідне для салату і приступила до його складання, цибуля була готова

Змішала сметану і майонез в однорідну масу. Вийшов майонезний соус. Майонез у мене був домашній, робиться менше хвилини, а смак значно краще магазинного.

Картоплю я нарізала дрібними кубиками, можна натерти на грубій тертці (так вийде швидше). Виклала першим картопляний шар і змастила майонезним соусом.

На картоплю виклала варену ковбасу, нарізану дрібними кубиками. І змастила майонезним соусом

На ковбасу поклала тонким шаром мариновану цибулю, соус не змащувала.

На цибулю поклала свіжі і мариновані огірки нарізані дрібними кубиками. Змастила соусом.

Потім варену моркву, також дрібно нарізану і соус зверху.

Консервований горошок і шар майонезу.

Білки і соус.

Буряк і соус.

Останній шар терті на дрібній тертці жовтки. Засипала ними салат і прикрасила дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Після приготування салат бажано поставити в холодильник, щоб трохи застиг, і його можна було легко розрізати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *