Медовик – це один з найбільш популярних і улюблених тортів у багатьох ласунів, адже смак і аромат меду, робить цей десерт дуже оригінальним і своєрідним. Цим швидким і простим рецептом я користуюся вже давно і ще жодного разу він мене не підводив, завжди виходить ідеально.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 420 г;
- мед, 200 г;
- яйця, 4 шт;
- цукор, 80 г;
- сода, 1 ч.л;
- розпушувач, 1 ч.л;
- сіль дрібка;
- масло вершкове, 180 г.
Для приготування крему необхідно:
- згущене молоко варена, 1 банка;
- сметана, 400 г.
Процес приготування медовика
Розтоплений мед змішуємо з цукром, сіллю, содою, цукром, розм’якшеним вершковим маслом.
Ставимо ємність на середній вогонь і доводимо масу до однорідності.
Знімаємо з плити і охолоджуємо до кімнатної температури.
Додаємо яйця і просто виделкою або вінчиком перемішуємо масу, щоб яйця добре змішалися з іншою сумішшю.
Борошно просіваємо і всипаємо в масу, додаємо розпушувач і все дуже добре вимішуємо віночком або вилкою.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо третину або чверть тіста і запікаємо при 190 градусах близько 10 хвилин.
Порада: тісто добре розподіляється по пергаменту силіконовою лопаткою, тому поки один корж випікається, ви можете на столі покласти лист пергаменту і викласти ще частину тіста. З такого обсягу тіста ви можете зробити 3 або 4 коржа.
Теплі коржі обрізаємо по краях, рівняємо їх. Обрізки подрібнюємо за допомогою блендера.
Коржі ріжемо на 2 частини.
Змішуємо згущене молоко зі сметаною віночком або міксером.
Змащуємо коржі кремом (2 – 3 ст.л на кожен) і формуємо торт.
Змащуємо торт зверху і з боків, обсипаємо крихтою.
Відправляємо торт в холодильник на 1 – 4 години.
Торт виходить дуже м’яким і йому немає необхідності занадто довго настоюватися – самі коржі м’які і швидко просочуються.