Смачна, проста і бюджетна блюдо для обіду або вечері. Курячі сердечка з грибами в сметанному соусі ідеально підходять до макаронів, рису, гречки, і особливо, до картопляного пюре. Якщо вам вдасться купити великі якісні курячі сердечка, обов’язково спробуйте приготувати їх за цим рецептом – дуже смачно.
Інгредієнти
- Курячі сердечка – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Печериці – 300 г
- Часник – 1 зубчик
- Олія – 2 ст.л.
- Сметана – 3-4 ст.л.
- Розмарин – пару гілочок
- Петрушка – кілька гілочок
- Сіль за смаком
- Перець ч.м. – за смаком
Як приготувати курячі сердечка з грибами до гарніру
Цибуля і часник очистіть, гриби помийте жорсткою кухонною губкою, курячі сердечка, зелень і розмарин помийте під проточною водою, обсушіть.
Наріжте дрібно цибулю. Гриби наріжте невеликими скибочками
Розігрійте в сковороді рослинну олію, викладіть цибулю і гриби, обсмажте їх на тихому вогні хвилин 5.
Зріжте на сердечках капіляри і зайвий жир.
Додайте сердечка в сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте на тихому вогні 10 хвилин.
Додайте в сковороду розмарин і роздавлений часник, продовжуйте готувати ще 5 хвилин
Щоб сметана не згорнулася при додаванні в сковороду, влийте в неї 3-4 ст.л. води, посоліть, поперчіть, змішайте до однорідного стану.
Влийте сметану в сковороду і тушкуйте страву на тихому вогні не довше 10 хвилин. Страву посоліть, поперчіть, спробуйте на смак. При бажанні в страву можна додати трохи лимонного соку.
Виловіть з сковороди часник і розмарин, наріжте зелень, додайте в сковороду, перемішайте. Вимкніть плиту, накрийте сковороду кришкою і дайте готовій страві настоятися хвилин 10 перед подачею.