Шашлик можна приготувати і в духовці! За нашим рецептом він вийде нітрохи не гірше, ніж приготоване на багатті м’ясо. Звичайно, запаху диму не буде, а в іншому – дуже смачне м’ясо. Свинина в духовці виходить дуже соковитою, ніжною і ароматною. І багато в чому це залежить від маринаду. Шашлик в духовці – це шматочок літа на новорічному столі.
за матеріалами Скарбничка рецептів
Склад продуктів:
- 1,5 кілограма м’якоті свинини;
- три головки ріпчастої цибулі середнього розміру;
- одна чайна ложка солі (або за смаком);
- дві чайні ложки солодкої меленої паприки;
- 3 столові ложки приправи для шашлику.
Покроковий процес приготування
Для шашлику найкраще використовувати шматок антрекота або ошийок. Нарізаємо його такими ж шматочками, як і на звичайний шашлик. Підготовлені шматочки викладаємо в підходящий посуд.
Три головки ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями: тонкі робити не варто.
М’ясо солимо за смаком, додаємо паприку і приправу для шашлику, добре перемішуємо руками.
Потім відправляємо в посуд з м’ясом цибулю, ще раз все добре перемішуємо, намагаючись пом’яти цибулю руками, щоб вона пустила сік.
Миску з м’ясом для шашлику накриваємо і прибираємо в холодильник: мінімум на п’ять годин, але краще, якщо є можливість, на всю ніч.
Мариноване м’ясо викладаємо разом з цибулею в рукав для запікання.
Відправляємо деко з м’ясом в духовку, розігріту до 180 градусів, на одну годину.
Потім треба буде дістати, розрізати пакет і повернути назад в духовку хвилин на 30-40.
Пакет відкривати обов’язково, так випарується зайва рідина і м’ясо підрум’яниться.
Подаємо м’ясо на тарілці, прикрашеній листям салату.