Дуже шоколадний торт – і коржі, і крем готуються з какао, виходить ніжним і м’яким, швидко просочується. У процесі приготування вам також не буде потрібно і міксер – досить вінчика
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- цукор, 150 г;
- масло вершкове, 120 г;
- сода, 1 ч.л;
- яйця, 2 шт;
- какао, 4 ст.л;
- борошно, 220 г;
- сіль – дрібка.
Для приготування крему необхідно:
- сметана жирна або йогурт натуральний, 600 г;
- пудра цукрова, 120 г;
- какао, 2 ст.л;
- чорний шоколад, 200 г.
Процес приготування
Щоб тортик вийшов ідеально, використовуйте якісне, жирне какао, яке і дає дивовижний смак і аромат шоколаду.
Просіваємо борошно і какао, змішуємо з сіллю.
Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо з цукром, перемішуємо і гріємо на маленькому вогні до розчинення цукру. Доводимо до кипіння, кидаємо соду.
Порада: будьте обережні, після додавання соди, маса піниться
Викладаємо в ємність масу, охолоджуємо, перемішуючи до теплого стану
Додаємо яйце і перемішуємо вінчиком до однорідності, вливаємо друге яйце і перемішуємо.
Частинами додаємо суху суміш какао і борошна, перемішуємо.
Вимішуємо тісто руками, формуємо ковбаску, ріжемо на 12 шматочків з товщиною 3 – 4 мм.
Кожен шматочок розкачуємо в пласт і обсмажуємо на сухій сковороді по 3 хвилини з кожного боку
Випікаємо всі коржі. Коли вони охолонуть, рівняємо їх, з обрізків робимо крихту.
Топимо шоколад і залишаємо охолоджуватися.
Сметану змішуємо з пудрою до однорідності, всипаємо какао, перемішуємо.
З’єднуємо сметану з шоколадом і вимішуємо до однорідності.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, посипаємо крихтою і ставимо в холодильник на 3 години.