19 Грудня, 2024
Без духовки і печива! Торт Ризький на сковороді: неймовірно смачний шоколадний торт

Без духовки і печива! Торт Ризький на сковороді: неймовірно смачний шоколадний торт

Дуже шоколадний торт – і коржі, і крем готуються з какао, виходить ніжним і м’яким, швидко просочується. У процесі приготування вам також не буде потрібно і міксер – досить вінчика

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • цукор, 150 г;
  • масло вершкове, 120 г;
  • сода, 1 ч.л;
  • яйця, 2 шт;
  • какао, 4 ст.л;
  • борошно, 220 г;
  • сіль – дрібка.

Для приготування крему необхідно:

  • сметана жирна або йогурт натуральний, 600 г;
  • пудра цукрова, 120 г;
  • какао, 2 ст.л;
  • чорний шоколад, 200 г.

Процес приготування

Щоб тортик вийшов ідеально, використовуйте якісне, жирне какао, яке і дає дивовижний смак і аромат шоколаду.

Просіваємо борошно і какао, змішуємо з сіллю.

Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо з цукром, перемішуємо і гріємо на маленькому вогні до розчинення цукру. Доводимо до кипіння, кидаємо соду.

Порада: будьте обережні, після додавання соди, маса піниться

Викладаємо в ємність масу, охолоджуємо, перемішуючи до теплого стану

Додаємо яйце і перемішуємо вінчиком до однорідності, вливаємо друге яйце і перемішуємо.

Частинами додаємо суху суміш какао і борошна, перемішуємо.

Вимішуємо тісто руками, формуємо ковбаску, ріжемо на 12 шматочків з товщиною 3 – 4 мм.

Кожен шматочок розкачуємо в пласт і обсмажуємо на сухій сковороді по 3 хвилини з кожного боку

Випікаємо всі коржі. Коли вони охолонуть, рівняємо їх, з обрізків робимо крихту.

Топимо шоколад і залишаємо охолоджуватися.

Сметану змішуємо з пудрою до однорідності, всипаємо какао, перемішуємо.

З’єднуємо сметану з шоколадом і вимішуємо до однорідності.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, посипаємо крихтою і ставимо в холодильник на 3 години.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *