Домашній майонез – це завжди корисно та смачно. Його додають до різних салатів, перших страв та намащують на хліб для бутербродів. Пропонуємо ознайомитися з рецептом майонезу, за яким він буде завжди виходити густим
Складові:
- Яйця курячі 1 шт.;
- Рослинна олія 250 мл.;
- Цукор 1 ч. л.;
- Сіль 1/3 ч. л.;
- Лимонний сік 1 ст. л.;
- Спеції.
Спосіб приготування:
- У пів літрову банку налийте олію.
- Додайте цукор, сіль та сік лимону.
- Вбийте обережно яйце, щоб жовток залишився цілим.
- На блендер вдягніть насадку вінчик та опустіть в банку так, щоб жовток був всередині вінчика.
- Притиснувши його до дна починайте збивати жовток, не олію!
- Періодично трішки підіймайте вінчик.
- Загальний час збивання 2 хвилини.
Домашній майонез готовий! Термін зберігання 3 доби в холодильнику.
Приємного апетиту!
Джерело: facedobra.com