Легкий, ніжний, повітряний – справжнє казкове диво. Зроблений він з мінімуму звичних всім продуктів (ніякої екзотики), але при цьому виходить дуже смачним і ситним. Додатковий шарм йому додає оригінальне оформлення: фаршировані яйця під тертим сиром – ну чим не снігові замети. А зерна граната або зелений горошок нагадують гірлянди, якими прикрашені снігові горбки. Приготуйте таку закуску обов’язково, порадуйте близьких і здивуєте гостей.
за матеріалами Скарбничка рецетів
Склад продуктів
- 300 грам курячого філе (або будь-якого іншого м’яса);
- 2-3 бульби картоплі;
- одна головка ріпчастої цибулі;
- один свіжий огірок;
- 6-7 курячих яєць;
- 150 грам твердого сиру;
- часник і зелень – за смаком;
- сіль і чорний мелений перець – за смаком;
- рафінована соняшникова олія – для смаження;
- майонез.
Покроковий процес приготування
Куряче філе промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками і нарізаємо тонкими смужками (не надто довгими).
Одну головку ріпчастої цибулі середнього розміру очищаємо, нарізаємо як можна дрібніше.
На розігріту сковороду наливаємо трохи олії, викладаємо цибулю і обсмажуємо її до прозорості.
Потім в сковороду відправляємо куряче філе, солимо і перчимо все за смаком, перемішуємо і смажимо до готовності м’яса.
Перекладаємо м’ясо і цибулю зі сковороди на плоску тарілку, розрівнюємо. Залишаємо остигати до кімнатної температури.
Бульби картоплі необхідно заздалегідь відварити до готовності (в мундирі), охолодити і очистити.
Натираємо остиглу картоплю на грубій терці. Після того, як м’ясо остигне, викладаємо другим шаром. Солимо його зверху і відразу промазуємо майонезом.
Досить великий свіжий огірок промиваємо, обрізаємо хвостики і нарізаємо невеликою тонкою соломкою. Розкладаємо його наступним шаром, не забуваючи посолити.
Зварені круто курячі яйця очищаємо від шкаралупи, розрізаємо вздовж на дві частини. Жовтки перекладаємо в окрему миску і розминаємо їх виделкою.
У миску з жовтками додаємо часник, пропущений через прес, нарізану зелень, сіль за смаком. Заправляємо все майонезом і відразу перемішуємо.
Отриманою начинкою заповнюємо білки, а потім викладаємо їх на салат: начинкою вниз.
Шматочок твердого сиру натираємо на дрібній тертці і рясно посипаємо ним весь салат.
Зверху можна прикрасити зеленим горошком (дивіться на фото) або, як варіант, зернами граната.