Сьогодні зробимо неймовірно ніжне тушковане м’ясо. Яловичина готується у власному соку з додаванням великої кількості цибулі і вершкового масла, завдяки чому виходить м’яка, соковита, розпадається на волокна
Продукти:
- яловичина – 1,5 кг.
- масло вершкове – 150 г.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- суміш спецій для м’яса – 0,5 ч.л.
- сіль – 0,5 ч.л.
Як приготувати м’ясо
Підготувати все необхідне. Цибулі повинно бути багато, так що, якщо головки невеликі, взяти кілька.
М’ясо зачистити від плівок і великих прожилок. Невеликі ділянки сполучної тканини можна не видаляти, за довгий час тушкування вони размягчатся і не будуть відчуватися. Нарізати яловичину на довільні шматочки і скласти в товстостінну каструлю або казан.
Зверху розподілити пелюстки ріпчастої цибулі.
А на ньому розмістити пластинки вершкового масла
Закрити кришку, поставити на плиту і тушкувати на повільному вогні. Рідину додатково не підливати, вона в достатній кількості виділиться з м’яса, цибулі і при розтоплюванні вершкового масла. Через годину всипати сіль і спеції. Приправи можна використовувати будь-які, в класичному варіанті цілком вистачить обійтися лише сіллю і чорним меленим перцем.
Перемішати. Як видно, рідини в каструлі більше, ніж достатньо.
Знову повернути на плиту під кришку і тримати на найменшому нагріванні при повільному кипінні ще годину. М’ясо має добре розм’якшитись і буквально розпадатися на волокна, а цибуля навіть не буде помітно, вона повністю розтушиться.
Ніжне м’ясо готове. При подачі посипати подрібненою зеленню. Смачного!