Ця страва несправедливо забута, а колись наші бабусі і мами готували її дуже часто. Засипана капуста – надзвичайно смачна і ситна страва. У нас її мало хто її готує, я їла її в Калуші і там навчилась готувати.
за матеріалами Українці Сьогодні
Подавати цю капусточку треба з шкварками – золотистими та ароматними, і чорним свіжозмеленим перцем. Капуста засипана, тепер це улюблена страва моєї сім’ї.
Необхідні інгредієнти:
- Квашена капуста – 2 літри.
- Молоко – 1 літр.
- Сметана – 1 літр.
- Пшоно – 1 склянка (250 г).
- Масло – 125 г.
- 1 цибулина велика.
- 300 г сала свіжого.
Спосіб приготування:
Капусту промити та відварити до готовності. Воду злити і залити капусту молоком, як закипить – присипати зверху промитим пшоном. Не мішати аж до готовності пшона – воно має дійти до готовності на молочному парі!
Якщо в процесі пшоно загрубіє зверху, то легенько покропіть його гарячою водою, і доведіть до готовності.
Поки все вариться, підсмажте цибулю на вершковому маслі до м’якості – відкладіть! Cало поріжте кубиком і посмажте на шкварочки – відкладіть!
Завершуємо приготування: перемішайте капусту з пшоном, яке гарно зварилось, додайте цибульку, сметану, посоліть до смаку… дайте закипіти – готово!
Рецепт – Marina Stadnik.
Фото – Marina Stadnik.
Смачного вам і вашій родині!