Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачної запіканки з курячої печінки, яка припаде до душі всім
Запіканки завжди користуються популярністю. Такі страви дуже легко готувати і не потрібні особливі кулінарні навички. Існує велика кількість різних варіантів. Ми вам пропонуємо приготувати її з курячої печінки і овочів. Вважається вона низькокалорійною, тому її з задоволенням зможуть наминати і ті, хто сидить на дієтах. За бажанням можете додати ще попередньо відварену картоплю або, наприклад, посипати натертим твердим сиром. Запіканка дуже ситна, ароматна і мега апетитна. Рекомендую всім спробувати таку смакоту.
Потрібні інгредієнти
- 700 гр курячої печінки
- 2 ріпчастої цибулі
- 3 яйця
- 1 морква
- 200 гр печериць
- 50 мл соняшникової олії
- 200 гр сметани
- 3 столові ложки борошна
- половина чайної ложки мускатного горіха
- 1 пучок петрушки
- половина чайної ложки чорного меленого перцю
- сіль за смаком
Запіканка з печінки – покроковий рецепт приготування
В першу чергу промиваємо добре печінку і видаляємо плівочки. Потім обсушуємо і нарізаємо великими шматочками.
Розігріваємо сковороду з соняшниковою олією.
Кожен шматочок печінки обвалюємо в борошні і відправляємо в сковороду обжарюватися. При цьому процесі її потрібно посолити, поперчити і додати мускатний горіх за смаком.
Тепер вимиваємо добре печериці та по потребі очищаємо. Потім нарізаємо пластинами і відправляємо в окрему сковороду обсмажуватися.
В іншій сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і натерту на грубій терці моркву.
Беремося за приготування заливки. Для цього в окремій ємності поєднуємо сметану і яйця. Солимо суміш за смаком і добре перемішуємо.
Беремо форму для запікання і змащуємо її маслом. Тепер на дно відправляємо підготовлені овочі. Накриваємо їх печерицями
Після чого розкладаємо печінку і заливаємо заливкою. Посипаємо дрібно нарізаною зеленню і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
Після закінчення потрібного часу запіканка готова і її гарячою можна подавати до столу.
Джерело: mandarynka.com.ua