Минулий рік був украй неврожайним для полуниці. Але навіть за таких вкрай несприятливих умовах Наталя Петрівна зібрала гарний врожай полуниці, при чому в її сусідів по дачі ягід майже не було. Жінка переконана, що причина гарно врожаю – добриво, яким вона підживила кущі. Джерело
«Навесні, обробляючи кущі полуниці, я підживлювала їх картопляним борошном: під великий кущ вносила дві, а під маленький – по одній жмені, а після цього мульчувала», – ділиться жінка. Картопляне борошно вона готувала із лушпиння: спочатку сушила його на батареї, потім в духовці, після цього пропускала через м’ясорубку. Зберігала це борошно до весни в полотняній торбинці.
«Коли про цей метод підживлення почула від знайомої, чесно кажучи, не повірила, що він працює, – розповідає пані Наталя. – Але вирішила все-таки спробувати: все одно картоплиння викидаю у смітник. Але результат мене дуже порадував! Шкода, що не спробувала підживити інші культури. Раджу всім спробувати – не прогадаєте».
Секрет ефективності добрива у тому, що картопля залежно сорту й умов вирощування містить 11–23% крохмалю, а також жири, органічні кислоти, різні мінеральні солі і вітамін С.
Усе це, потрапляючи в ґрунт і контактуючи з мікроорганізмами, підвищує його родючість і збільшує врожай. Тому не варто ні картоплиння, ні інші харчові відходи викидати у смітник. Нехай вони працюють на вас: збагачують ґрунт корисними речовинами і збільшують ваш врожай!