18 Грудня, 2024
У Польщі навчилася пекти заварний торт «Карпатка», неймовірно смачний і ніжний

У Польщі навчилася пекти заварний торт «Карпатка», неймовірно смачний і ніжний

Я довго прожила в Польщі. За цей час я навчилася готувати кілька традиційних страв. Наприклад, заварний торт «Карпатка». Випічка невипадково носить таку назву. Поверхня десерту нагадує гори. Поєднання хрустких коржів з повітряним заварним кремом сподобається цінителям солодких страв.

за матеріалами Лебедине гніздо

Склад десерту

Для тіста використовується:

  • Столова ложка цукрового піску.
  • Чотири яйця.
  • Приблизно 105 мл води.
  • Молоко в такій же кількості.
  • Не менш 90 г вершкового масла.
  • Приблизно 150 г борошна.

До складу крему входить:

  • Літр молока.
  • Приблизно 250 г вершкового масла.
  • Крохмаль в кількості 80 м
  • Чотири яйця.
  • Близько 200 г цукрового піску.
  • Насіння ванільного стручка.

Для прикраси десерту використовується цукрова пудра. Для випікання коржів потрібно 3 ємності діаметром близько 22 см.

Рецепт польського десерту

Для тесту я з’єдную олію з молоком в каструлі. Додаю воду і цукровий пісок. Ставлю ємність на вогонь. Коли маса почне закипати, я додаю в неї борошно. Проварюю продукти, безперервно помішуючи їх дерев’яною ложкою. Коли з маси сформується щільний грудку, я прибираю посудину з плити.

Трохи остуджують тісто. Поступово додаю в нього яйця. Розтираю продукти до однорідного стану.

Три ємності для випічки застеляють пергаментом і покриваю олією. Розподіляю тісто по дну посудин. Випікаю коржі при температурі 190 градусів близько тридцяти хвилин.

У процесі приготування важливо не відкривати дверцята духовки. Інакше тісто може розвалитися. Готові коржі я витягаю з духовки і залишаю, щоб вони охололи. В цей час готую крем.

Яйця з’єдную з молоком, цукровим піском і крохмалем в каструлі. Перемішую інгредієнти. Ставлю посудину на вогонь. Доводжу масу до кипіння, безперервно помішуючи. Забираю каструлю з плити. Накриваю крем харчовою плівкою, остуджують. Додаю олію і розтираю компоненти міксером до утворення пишної маси білого кольору. Ретельно перемішую продукти. Крем повинен мати легку, повітряну текстуру.

Один з коржів покриваю половиною порції крему. Дістаю другий пласт тесту з ємності. Кладу його на поверхню крему. Змащую заварний масою.

Покриваю третім шаром тіста. Розміщую десерт в холодильну камеру на п’ять годин або на ніч. Перед подачею рівномірно посипаю торт цукровою пудрою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *