20 Грудня, 2024
Домашній, смачний хліб з великими дірками. У магазині Чіабатту немає потреби купувати!

Домашній, смачний хліб з великими дірками. У магазині Чіабатту немає потреби купувати!

Домашній італійський хліб чіабатта, чьябатта (італ. Ciabatta) готується досить довго (близько 12-16 годин). Я ж пропоную простий спосіб приготування, але результат буде 1: 1, як з пекарні. Тісто чіабатти не міситься звичайним методом. Так як воно дуже м’яке, практично рідке, місити його незручно, тому готове тісто просто складається в кілька етапів.

Складові:

  • 400 г пшеничного борошна (просіяти) + для обсипання
  • 300 мл води теплої
  • 7 г солі
  • 7 г цукру
  • 40 мл оливкової олії
  • 2 г сухих дріжджів.
  • вода для змочування рук в процесі складання тіста.

Рецепт італійської чіабатти

Змішуємо всі інгредієнти. Не потрібно вимішувати до гладкості. В процесі бродіння тісто стане однорідним саме по собі. Ставимо в тепло на 45 хв.

Складаємо тісто (як на відео нижче). Періодично змочуючи руки водою. Борошно не додавати !!! Відправляємо на ще 30 хв. Потім знову звертаємо тісто. Потім на 40 хв. Звертаємо і ще на 30 хв. Виходить 45 + 30 + 40 + 30 хв (кожні 30-40 хв дуже акуратно згортаємо тісто)

Дуже густо присипте робочий стіл борошном. Не шкодуйте борошна, так як тісто дуже липке. На підготовлену поверхню викладіть тісто. Розділіть акуратно на дві частини.

Візьміть щільну бавовняну тканину (наприклад, вафельний або лляний кухонний рушник), густо присипте його борошном і покладіть на нього чіабатту, утворюючи між хлібинами складки, які будуть утримувати тісто від зайвого розпливання. Накрити заготовки на ще хв 20. За цей час вони не сильно збільшаться в розмірі, але стануть пишнішими

Прогріти духовку до 220 С (разом з деко). Акуратно перекласти хліб на деко, застелене пергаментом (не кидайте тісто). На дно духовки поставити ємність з водою (якщо духовка електрична).

Випікаємо 30-35 хвилин до дуже рум’яної, засмаженої скоринки. Даємо охолонути хвилин 20, нарізаємо і насолоджуємося! Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *