Закусочний торт з млинців завжди виходить неймовірно ніжним і соковитим, тому багатьом припаде до смаку. Особливо страва сподобається любителям закусок з крабових паличок.
Тоненькі млинці, перешаровані апетитною начинкою – м-м-м. Смакота! А привабливий зовнішній вигляд торта «Крабовий острів» з успіхом прикрасить будь-який святковий стіл, викликавши як мінімум інтерес і бажання спробувати оригінальну закуску у ваших гостей.
Інгредієнти:
Для млинців:
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 1,5 ст.
- Цукровий пісок – 0,5 ст. л
- Борошно – 1 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – 1 ст. л.
Для начинки:
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Огірок свіжий – 0,5-1 шт.
- Крабові палички – 50-60 г.
- Майонез і сіль – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Стакан – 200 мл. Сковорода діаметром – 15 см.
Із вказаної кількості продуктів виходить невеликий тортик, ділимий приблизно на 6-8 маленьких шматочків.
Як приготувати:
1. Поставте варити картоплю, моркву і яйця, після чого приступайте до приготування млинців. Розбийте яйце, збовтайте і змішайте з водою.
2. Додайте солі і цукор, вмішайте борошно.
3. Повинна вийти однорідна маса на кшталт рідкої сметани. Влийте рослинну олію, ще раз перемішайте і переходите до смаження. Прогрійте на середньому вогні сковороду, змастіть жиром і вилийте невелику кількість тіста, розподіліть по поверхні тонким шаром, нахиляючи посуд в різні боки.
4. Коли поверхня тіста перестане бути сирою, переверніть млинець і обжарте з другої сторони. Посмажте інші млинці. Має вийти 6 штук.
5. Викладіть млинець на тарілку.
6. Картоплю натріть великою теркою і додайте майонез. При необхідності можна посолити масу за смаком.
7. Половину картопляно-майонезної суміші розмажте по поверхні млинця. Друга половина знадобиться пізніше.
8. Натріть моркву.
9. Змішавши морквину з майонезом, розподіліть її по наступному млинцю, яким прикриєте картопляну масу.
10. Подрібніть звичним способом яйця, вмішайте майонез.
11. Накрийте млинцем морквяний шар і ложкою розподіліть яєчну суміш.
12. Натерши великою теркою огірок, відіжміть зайву вологу. Додайте майонез.
13. Огірковий шар буде наступним, після того, як ви покладете млинець на яєчну масу.
14. Прикрийте наступним млинцем і повторіть картопляний шар.
15. Далі крабові палички очистіть від целофанової обгортки. Зріжте з кожної рожеву частина і відкладіть в сторону. Подрібніть білі незабарвлені частини крабових паличок. Додайте майонез.
16. На картопляний шар покладіть останній млинець, змастіть його крабовою масою і покрийте весь торт майонезом.
17. Решту рожевих шматочків від крабових паличок натріть дрібною теркою і отриманою стружкою обсипте тортик.
Після того як закуска настоїться в холодильнику протягом 2-3 годин, її можна прикрашати зеленню і подавати до столу. Закусочний млинцевий торт Крабовий острів готовий!