19 Грудня, 2024
Більше не варю капусту! Нарешті я знайшла рецепт правильних голубців

Більше не варю капусту! Нарешті я знайшла рецепт правильних голубців

Всі люблять голубці, але багато хто не люблять з ними возитися. Адже поки відвариш капусту і познімаєш всі листи, вже нічого не хочеться. Але ось цей рецепт допоможе вам приготувати улюблену страву без варіння капусти

Інгредієнти, які потрібні для приготування:

  • Одна капуста;
  • 100 г рису;
  • 600 г фаршу;
  • 100 г води;
  • 300 г цибулі;
  • Півтори чайн. ложки чорного перцю;
  • Одна стол. ложка солі.

Складові зажарки:

  • 600 г картоплі;
  • 150 г цибулі;
  • Дві стол. ложки томатної пасти;
  • Сіль в залежності від смаку;
  • Кип’яток.

Переходимо до процесу приготування

Попередньо, приблизно за день до того, як будете готувати голубці, потрібно взяти молоду капусту невеликого розміру і відрізати у неї повністю качан. Після цього помістити в морозильну камеру, а перед приготуванням витягти і розморозити. Можна розморозити в холодній воді.

Після такої заморозки листя будуть з легкістю відділятися від качана. Їх необхідно розділити навпіл і відрізати тверді жилки.

Тепер потрібно приготувати начинку. Нашаткувати дрібненько цибулю і змішати з фаршем

Всипати промитий рис, сіль, перець і влити воду. Добре перемішати прямо руками.

Трохи начинки покласти на лист капусти і згорнути його в трикутник. Просто підкрутіть один край і перевертаючи складайте.

Далі взяти казан великого об’єму і налити в нього олію. Нагріти і покласти цибулю. Обсмажити і потім додати картоплю, яку перед цим слід грубо порізати. Перемішати і обсмажити

Після цього додати томатну пасту і ще раз перемішати. Влити трошки кип’ятку і вогонь зробити середньої сили.

Покласти зверху зажарки голубці і ще налити кип’ятку, але не до самого верху. Присолити і закрити кришкою. Варити від 30 до 40 хвилин на вогні середньої інтенсивності.

Таким чином у вас вийде і основна страва, і гарнір. Така форма набагато зручніша, ніж звична.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *