Всі люблять голубці, але багато хто не люблять з ними возитися. Адже поки відвариш капусту і познімаєш всі листи, вже нічого не хочеться. Але ось цей рецепт допоможе вам приготувати улюблену страву без варіння капусти
Інгредієнти, які потрібні для приготування:
- Одна капуста;
- 100 г рису;
- 600 г фаршу;
- 100 г води;
- 300 г цибулі;
- Півтори чайн. ложки чорного перцю;
- Одна стол. ложка солі.
Складові зажарки:
- 600 г картоплі;
- 150 г цибулі;
- Дві стол. ложки томатної пасти;
- Сіль в залежності від смаку;
- Кип’яток.
Переходимо до процесу приготування
Попередньо, приблизно за день до того, як будете готувати голубці, потрібно взяти молоду капусту невеликого розміру і відрізати у неї повністю качан. Після цього помістити в морозильну камеру, а перед приготуванням витягти і розморозити. Можна розморозити в холодній воді.
Після такої заморозки листя будуть з легкістю відділятися від качана. Їх необхідно розділити навпіл і відрізати тверді жилки.
Тепер потрібно приготувати начинку. Нашаткувати дрібненько цибулю і змішати з фаршем
Всипати промитий рис, сіль, перець і влити воду. Добре перемішати прямо руками.
Трохи начинки покласти на лист капусти і згорнути його в трикутник. Просто підкрутіть один край і перевертаючи складайте.
Далі взяти казан великого об’єму і налити в нього олію. Нагріти і покласти цибулю. Обсмажити і потім додати картоплю, яку перед цим слід грубо порізати. Перемішати і обсмажити
Після цього додати томатну пасту і ще раз перемішати. Влити трошки кип’ятку і вогонь зробити середньої сили.
Покласти зверху зажарки голубці і ще налити кип’ятку, але не до самого верху. Присолити і закрити кришкою. Варити від 30 до 40 хвилин на вогні середньої інтенсивності.
Таким чином у вас вийде і основна страва, і гарнір. Така форма набагато зручніша, ніж звична.