Торт “Монастирська хата” любим багатьма. Його можна купити в магазині, але хіба зрівняється ласощі, приготовані вдома, з промисловим виробом? На приготування класичного торта йде багато часу і продуктів, але ви заощадите і те, і інше, вибравши спрощений рецепт.
Інгредієнти
- Яйця – 2 штуки;
- цукор – 270 грамів;
- цукор ванільний – 10 грамів;
- молоко – 1 літр;
- борошно – 200 грамів;
- крохмалю – півтори столових ложки;
- вершки 35-відсоткової жирності – 250 мілілітрів;
- готові слойки або штрудель з вишнями – 1 кілограм;
- чорний шоколад – 50 грамів.
Приготування
З’єднайте яйця, ванільний і звичайний цукор і збийте все це віночком. Борошно з крохмалем змішайте в окремому посуді і порційно введіть в першу суміш, постійно перемішуючи. Нагрійте Молоко майже до закипання, і в останній момент влийте яєчно-борошняну суміш. Струмінь при цьому повинна бути тонкої. Прикрутіть вогонь до мінімуму і варіть крем до тих пір, поки він не загусне.
Коли крем охолоне, влити вершки, попередньо охолоджені. Вливати рекомендується поступово і перемішуючи
Прийшла пора штруделів. Розкладіть їх на великому блюді, змастіть приготованим кремом. Зверніть увагу: діаметр кожного наступного шару повинен бути менше попередньог
о. В такому випадку у вас вийде “будиночок”.
Приготувати торт, не витрачаючи на це багато часу, задача цілком реальна.
Смачного!