18 Грудня, 2024
Картопляне тісто на пиріжки. Виходять смачні, пухкі та довго не черствіють

Картопляне тісто на пиріжки. Виходять смачні, пухкі та довго не черствіють

Картопляне тісто на пиріжки. Виходять смачні, пухкі та довго не черствіють

Найбільше мені подобаються пиріжки на картопляному тісті. Виходять смачні і довго не черствіють!

Картопляне тісто

  • 4 великi картоплини
  • 1 л води (картоплю зварити та потовкти разом з відваром, вiдціджувати не потрібно)
  • 50 г дріжджів живих або 12 г сухих
  • 2 ст. ложки олії
  • 1 ст. ложка цукру
  • борошно (скільки забере тісто)

До теплого пюре додати дріжджі і решту продуктів, замісити тісто та залишити підійти 20 хв. Виробити пиріжки та залишити ще на 20 -25 хв. Тісто несолодке.

Якщо плануєте пекти солодкі пиріжки, можете додати більше цукру.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *