Я, як ніхто, знаю, що не обов’язково, щоб приготувати смачну та ситну вечерю або обід для своєї сім’ї, потрібно купувати дорогі продукти. Інгредієнти можуть бути найпростішими, а ось результат неперевершеним. Цей рецепт неймовірно смачної страви мені ще від бабусі дістався, збережіть його собі, бо це так смачно, що й словами не передати.
за матеріалами Українці сьогодні
Складові (які потрібні на форму розміром 30 × 24 сантиметра):
- 700 г курячого фаршу;
- 100 г цибулі;
- сіль, перець в фарш в залежності від смаку;
- 200 г рису;
- 700 г кабачків;
- 0,5 ч. ложки солі в кабачки;
- олія, щоб змастити форму;
- улюблена вами зелень для сервірування.
Приготування:
Спочатку натріть кабачки на тертку з великими отворами та складіть в глибокий посуд, всипте сіль, перемішайте і відставте в сторону на 10 хвилин, щоб вони пустили сік.
Потім візьміть і гарненько відіжміть кабачки і знову покладіть в миску.
Змішайте кабачки з попередньо відвареним до готового стану рисом.
Наступним тужи ж додайте і твердий сир, попередньо натертий на тертці. Потім додайте в миску яйця і перемішайте все ретельно, щоб вийшла однорідна маса. Рис солити під час варіння вже не потрібно.
Потім гарненько змастіть форму олією, викладіть кабачкову масу і розрівняйте рівномірно по формі. Найкраще для приготування взяти скляну форму, оскільки в ній все рівномірно пропікається.
Тепер черга фрикадельок з курячого фаршу: викладіть в глибоченьку миску наш фарш і змішайте його з дрібно нашаткованою цибулькою. Посоліть, поперчіть на свій смак та перемішайте.
З фаршу сформуйте фрикадельки невеликого розміру, щоб вийшло 12 штук.
У кабачково-рисовій масі зробіть ямки і покладіть в них вже готові невеличкі фрикадельки.
Попередньо нагрійте вашу духовку до 180-190 градусів і помістіть туди нашу запіканку. Час запікання – 40-45 хвилин. Але дивіться по своїй духовці, адже можливо у вас готується трохи менше ніж у мене або навпаки довше.
Температуру можете регулювати під час запікання. Головне, щоб вся волога випарувалася з запіканки.
Потім нашаткуйте дрібненько зелень і посипте нею готову запіканку. Найкраще підійде кріп, але ви можете орієнтуватися на свій смак.
Порізати запіканку на порції не складе труднощів, адже вона чудово тримає форму і не розвалюється. Ріжте так, щоб в середині шматка була одна фрикаделька. Ця страва виходить дуже смачна та красива. Я навіть на святковий стіл готую її для своєї родини.
Смачного!