Приготування шаурми в домашніх умовах має одну незаперечну перевагу. Коли шаурма готується вдома, ви впевнені в якості продуктів, з яких вона приготована. Вам не доведеться розпитувати вуличного торговця як зробити шаурму, тому що ми з задоволенням поділимося з вами найкращими рецептами і розповімо, як приготувати шаурму вдома швидко і смачно
Зміст:
- Шаурма з ковбасою
- Шаурма по-швидкому
- Рецепт шаурми з куркою
- Дуже смачна домашня шаурма — швидка і проста в приготуванні!
- Домашня шаурма
- Шаурма в лаваші
1. Шаурма з ковбасою
Складові:
- Лаваш — 2 шт.
- Огірок — 2 шт.
- Корейська морква — 200 гр.
- Помідори — 2 шт.
- Ковбаса — 400 гр.
- Листя пекінської капусти — 5-6 шт.
- Сир — 150 гр.
- Кетчуп, майонез — до смаку
- Пучок свіжої зелені — 1 шт.
Приготування
Ковбасу ріжемо невеликими кубиками і обсмажуємо на сковорідці протягом 10 хвилин. За смаком можна додати приправ.
Помідори ріжемо тоненькими кружальцями. Тоненькою соломкою нарізаємо огірки. Тонко шаткуємо капусту. Нарізаємо зелень. Натираємо сир на грубій тертці.
- Спочатку на лаваш викладаємо ковбасу.
- Викладаємо помідори і огірки.
- Додаємо капусту, зелень.
- Потім викладаємо шар корейської моркви, сиру, додаємо майонез і кетчуп.
Загинаємо краї лаваша і звертаємо рулетом.
Гріємо шаурму на сковорідці з товстим дном. Обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін до появи рум’яної скоринки.
2. Шаурма по-швидкому
Я дуже люблю шаурму — а ви? Відразу припиняю можливий потік обурення з приводу популяризації фаст-фуду — шаурму «швидкою їжею» я не вважаю, тому як готую її вдома, акуратно і докладно. Чудова, треба сказати, річ виходить. Ділюся.
Відразу повинна попередити — конкретних рекомендацій по кількості продуктів не дам — сама все роблю на око. Тим більше що комусь подобається, щоб було побільше м’яса, а хтось любить салат.
Отже, основні інгредієнти:
- тонкий вірменський лаваш
- курячі стегна (м’якоть)
- капуста
- корейська морква
- огірки
- помідори
- кетчуп
- майонез
Приготування
Зрізаємо м’якоть зі стегон, дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинній олії до золотистого кольору
Поливаємо кетчупом. Далі кладемо кружальця огірка та помідора, прикриваємо корейською морквою і завершуємо майонезом.
Загортаємо. Гріємо в мікрохвильовці. От і все. Простіше простого.
3. Рецепт шаурми з куркою
Інгредієнти на 4 шаурми:
- 300 грам курячого філе (половинка)
- 2 невеликих помідора
- 1 огірок
- 5 столових ложок кетчупу
- майонез
- 2 зубчики часнику
- 200 грам білокачанної капусти
- 4 столові ложки кефіру
- 1 невелика цибулина
- вірменський лаваш
- рослинна олія для смаження
Приготування
Куряче філе промиваємо під проточною водою і нарізаємо маленькими шматочками
Капусту промиваємо під водою, тонко шаткуємо і складаємо в мисочку. Солимо, перчимо, перемішуємо, додаємо невелику кількість майонезу. Салат готовий.
Готову курку з цибулею (вона готується дуже швидко-хвилин 5-7) перекладаємо на чисту тарілку
Готуємо соуси. Беремо дві невеликих мисочки. Видавлюємо в одну 5 столових ложок кетчупу, і додаємо чайну ложку улюбленої приправи (у мене хмелі-сунелі).
Добре перемішуємо. У другу мисочку виливаємо 5 столових ложок кефіру, додаємо майонез (на око 4 стол.ложки) і видавлюємо два зубчики часнику. Добре перемішуємо.
Робимо нарізку з помідорів і огірків, ріжемо їх тонко скибочками і викладаємо на тарілку.
Всі інгредієнти для шаурми ставимо поруч на столі, щоб зручно було відразу їх викладати.
Беремо велику дощечку, викладаємо на неї половинку одного листа лаваша. Намазуємо її добре двома соусами, викладаємо ближче до правого краю в ряд курочку (зручніше буде, якщо курку на тарілці розділити відразу на 4 частини). Поруч з куркою викладаємо в ряд капусту. Зверху капусти кладемо помідори, огірки
Звертаємо готову шаурму так, щоб підігнути один край-щоб не витікала начинка. Робимо 3 інші шаурми за таким же принципом
4. Дуже смачна домашня шаурма — швидка і проста в приготуванні!
Складові:
- тонкий вірменський лаваш (можна замінити на піту)
- м’ясна складова
- молода капуста
- червона салатна цибуля
- молоді свіжі огірочки
- помідори
- жовтий болгарський перець
- петрушка
- хороша сметана
- білий винний оцет
- часник
- сіль, цукор, перець + будь-які спеції за смаком
- рослинна олія
Приготування
Спочатку приготувати соус, щоб він постояв якийсь час і добре поєдналися всі смаки. Для цього додати в сметану нарізану петрушку, пропущений через прес часник, сіль і перець, все добре перемішати
Нарізати овочі. Нарізати потрібної довжини смужки лаваша і половину змастити соусом, зверху викласти овочеву начинку.
М’ясною складовою може бути відварна куряча грудка, зварена заздалегідь і нарізана на дрібні шматочки. Грудку обсмажити на розпеченій рослинній олії, постійно помішуючи
Згорнути акуратно і щільно лаваш з начинкою, починаючи з правого боку в трубочку і обсмажити швидко на розпеченій по максимуму сковорідці гриль з двох сторін.
5. Домашня шаурма
Складові:
- Лаваш — 3 великих листа
- М’ясо (м’якоть) — 400г
- Капуста свіжа білокачанна — 200 г
- Огірки — 4 штуки
- Помідори — 2 штуки
- Майонез — за смаком
- Кетчуп або соус — за смаком
- Сіль, перець, приправа карі
- Часник — 2 зубчики
Приготування
Почнемо приготування шаурми з підготовки інгредієнтів для начинки. М’ясо помити і порізати на маленькі шматочки-смужки.
У розігріту суху сковорідку покладемо порізане м’ясо, додамо приправу каррі і підсмажити до золотистого кольору. В кінці приготування додамо сіль і перець
Капусту порізати тонкою соломкою і додати трохи солі. Огірки порізати також тонкою соломкою
Помідори порізати тонкими пластинами. Тепер починаємо укладати начинку.
- Розгорнемо лаваш і змажемо його майонезом і кетчупом, додамо подрібненого або видавленого часнику.
- На одну сторону лаваша укладаємо м’ясо, зверху акуратно посипаємо капустою.
- Потім викладаємо огірки «ялинкою».
- Зверху покладемо кілька шматочків помідорів.
Звертаємо спочатку довгі краї лаваша, а потім повністю скручуємо його в рулет. Підігріємо на сухій сковорідці з двох сторін.
Домашня шаурма готова! Їсти її краще відразу. Якщо залишити шаурму в холодильнику, то перед вживанням слід розігріти в мікрохвильовці або на сковорідці.
6. Шаурма в лаваші
Складові:
- лаваш тонкий 2 шт
- свинина (можна використовувати і курку) 350-400 гр
- капуста пекінська 100 гр
- помідори 2 шт
- огірки 2 шт
- цибуля ріпчаста 1 шт
Для соусу:
- сметана 3 столові ложки
- майонез 2 столові ложки
- зубчик часнику 3 шт
- пучок кропу
Приготування
Свинину посолити, обсмажити і дрібно нарізати, поперчити. Помідори, огірки дрібно нарізати, капусту нашаткувати. Цибулю нарізати півкільцями.
Для соусу всі інгредієнти змішати, кріп дрібно порізати, часник пропустити через прес і додати в соус
На лаваш намазати трохи соусу, викласти начинку, знову соус і загорнути в рулет (краї теж повинні бути закриті). Готову шаурму можна за бажанням підсмажити в грилі, для утворення апетитної скоринки.