22 Грудня, 2024
Найкращий рецепт ніжної і смачної скумбрії в духовці

Найкращий рецепт ніжної і смачної скумбрії в духовці

Готується рибка дуже просто і швидко. Зате результат перевершує всі очікування. Обов’язково приготуйте скумбрію за цим рецептом на святковий стіл.

Інгредієнти, які потрібні для приготування скумбрії

  • скумбрія – 2 тушки по 300-400 г;
  • дві великі цибулини;
  • один лимон;
  • 3 ст. л. сметани жирністю 20%;
  • сіль і чорний мелений перець в залежності від смаку.

Процес приготування скумбрії

Цибулю і лимончик наріжте півкільцями.

У скумбрії відріжте голову, очистіть від нутрощів і чорної плівки, добре помийте.

Змішайте сіль з перчиком і натріть цією сумішшю тушки з усіх боків і всередині

Розріжте скумбрію на шматки. Занурте кожен шматок в сметану і натріть її всередині.

У шматки риби по черзі покладіть лимончик і цибулю. Покладіть їх в жаростійку форму.

Цибулю і лимон, які залишаться, викладіть зверху скумбрії. Будуть закускою до риби.

Відправте запікатися в розігріту духовку на півгодини при 180 °. Але судіть по своїй духовці

Скумбрія подається гарячою. Ідеальним гарніром буде картопля або рис.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *