Салат, про який ви ще довго будете говорити. Цeй стaк словами не пеpедати! Нiчoго подібного я не їла!
За матеріалами Українці Сьогодні
Жoдне застiлля без нього не обхoдиться!
Складові:
- Корж (вафельний, 6-7 штук) – 1 пач.
- Оселедець ( філе, 200 г) – 1 шт
- Печериці – 300 г
- Цибуля ріпчаста (дві шт.) – 200 г
- Морква – 300 г
- Майонез (бажано домашній) – 200 г
- Сир твердий (будь-який, але можна ще додати 30 г пармезану) -100 г
- Зелень (будь-яка улюблена) – 1 пуч.
Приготування:
Насамперед філе оселедця і одну цибулину подрібнюємо в блендері (можна, якщо добре постаратися, і в ручну).
Потім подрібнюємо в блендері обсмажені з другою цибулиною гриби, а потім і відварену моркву.
Сир можна натерти на середній тертці.
Тепер збираємо наш торт.
На перший вафельний корж укладаємо половину оселедцево-цибулевої маси. Зверху покриваємо його майонезом і накриваємо другим коржем.
На другий корж накладаємо подрібнені обсмажені гриби з цибулею (також половину), теж покриваємо майонезом (майонез ми робимо вдома самі) і накриваємо наступним коржем.
На третій корж йде морква (половина її), так само покрита майонезом.
Повторюємо ці шари ще раз. Верхній морквяний шар, змащений майонезом, щедро посипаємо сиром, а потім прикрашаємо зеленню:
Ось такий чудовий закусочний оселедцевий тортик у нас вийшов!
Даємо настоятися протягом не менше 1-3 годин, можна і на ніч, в холодильнику.
Чим довше торт простоїть в холодильнику – в розумних межах, звичайно, тим краще буде різатися.
Нарізаний на невеликі шматочки, цей оселедцевий тортик прикрасить будь-який стіл, а своїм цікавим нетривіальним смаком він цілком може замінити традиційну “шубу” і, скромно сподіваюся, вам обов’язково сподобається!
Смачного!