23 Грудня, 2024
ОБОЖНЮЮ ЙОГО! ПЕЧУ НА ВСІ СІМЕЙНІ СВЯТА! ЗАВЖДИ ВДАЛИЙ І ДУЖЕ СМАЧНИЙ. ПЛЯЦОК ” ФАНТАЗІЯ”. СПРАВДІ СМАЧНО

ОБОЖНЮЮ ЙОГО! ПЕЧУ НА ВСІ СІМЕЙНІ СВЯТА! ЗАВЖДИ ВДАЛИЙ І ДУЖЕ СМАЧНИЙ. ПЛЯЦОК ” ФАНТАЗІЯ”. СПРАВДІ СМАЧНО

Обожнюю його! Печу на всі сімейні свята! Завжди вдалий і дуже смачний. Пляцок ” Фантазія”. Справді смачно

За матеріалами Інтермаріум

Для бісквіту:

  • Яйця – 7 штук.
  • Цукор – 1 склянка.
  • Борошно – 5 ст.л.
  • Какао – 2 ст.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Для горіхового коржа:

  • Горіхи січені – 250 г.
  • Білки – 5 штук.
  • Цукор – 1 склянка.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Розпушувач – 2 ч.л.

Для крему:

  • Молоко – 1,5 склянки.
  • Цукор ванільний – 15 г.
  • Цукор – 160 г.
  • Жовтки – 5 штук.
  • Крохмаль – 3 ст.л.
  • Масло – 200 г.
  • Варення вишневе.
  • Вишні з сиропу.

Бісквіт

Білки відділяємо від жовтків,спушуємо до стійкої піни. По ложці всипаємо цукор, щоразу добре спушуючи. По одному додаємо жовтки, спушуємо на найменшій швидкості міксера.

Борошно змішуємо з какао та розпушувачем, просіюємо до яєчної маси. Акуратно вимішуємо лопаткою.

Дно форми (25х35) застеляємо пергаментом, викладаємо тісто, вирівнюємо. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Охолоджуємо, розрізуємо на 2 тонких коржі.

Горіховий корж

Білки спушуємо до стійкої піни, по ложці додаємо цукор, щоразу добре спушуємо, в кінці спушування додаємо рідкий мед, ще раз коротко спушуємо. В результаті отримуємо густу, однорідну, блискучу масу.

Додаємо крохмаль та розпушувач, акуратно вимішуємо, лопаткою, додаємо горіхи, ще раз вимішуємо.

Перекладаємо тісто у форму, застелену пергаментом, випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин.

Крем

До ½ склянки молока додаємо жовтки та крохмаль, добре вимішуємо, щоб не було грудочок.

Решту молока ставимо на вогонь, додаємо цукор та ванільний цукор, доводимо до кипіння. У кипляче молоко додаємо раніше приготовану суміш. Постійно помішуючи варимо до загустіння.

Перекладаємо зварений крем у керамічний посуд, накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні крему, залишаємо до охолодження.

Масло спушуємо до пухкої кремової маси, по ложці додаємо зварений крем, спушуємо до однорідності.

Збираємо пляцок

Нижній корж добре змащуємо вишневим варенням, зверху викладаємо вишні з сиропу (без кісточок), викладаємо половину крему, вирівнюємо. Накриваємо горіховим коржем, змащуємо його варенням, викладаємо вишні, змащуємо рештою крему, вирівнюємо, накриваємо верхнім коржем, злегка притискаємо. Прикрашаємо пляцок на свій смак та розсуд.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *