Деруни-страва, яка подобається всім, але спробуйте приготувати її по новому, зовсім свіжому рецептом, і захоплення вашої родини не буде меж. Виходять смачні деруни, просто не передати словами. І відмінно підійдуть для сімейного чаювання, до сніданку або для перекусу на роботі (в школі). Готуються вони просто і швидко.
За матеріалами Український журнал
Складові
- 1,5 кілограма картоплі
- 2 курячих яйця
- 4 столові ложки пшеничного борошна
- 1 цибулина
- сіль перець
- 250 грам сиру
- 2 столові ложки сметани
- 3 зубчики часнику
- кріп
- рослинна олія
Приготування
Картоплю чистимо і натираємо на тертці. Цибулю чистимо і також натираємо на тертці. З отриманої маси віджимаємо рідину, потім зливаємо її, а крохмаль перекладаємо в картоплю. У цю ж масу збиваємо курячі яйця, додаємо сіль і перець. Все добре перемішуємо. За бажанням додаємо пшеничне борошно. У сир додаємо подрібнений часник і кріп, сіль і перець за смаком.
Все перемішуємо. Якщо сир сухий, то додаємо в нього сметану. На пательні розігріваємо олію і ложкою викладаємо картопляне тісто, розрівнюємо його в коржик. У центр кладемо сирну начинку і знову картопляне тісто. Смажимо на невеликому вогні до золотистої скоринки. Готові деруни перекладаємо на тарілку і подаємо зі сметаною.