Розповімо вам кілька таємниць, як приготувати дуже смачний та прозорий холодець
Завдяки цьому рецепту та порадам ви здивуєте своїх родичів та близьких дуже смачною стравою.
Що потрібно знати про холодець:
- Для того, щоб холодець гарно застиг, візьміть для приготування свинячі ніжки та рульку разом зі шкіркою. Розраховуйте одну ніжку на кг. м’яса.
- Перед варінням м’ясо потрібно замочити у холодній воді на ніч.
- Перший бульйон потрібно злити.
- Варіть холодець на маленькому вогні не менше 6 годин. За годину до кінця приготування додайте не очищену цибулину та очищену моркву, щоб колір був жовтуватий.
- Тільки через 5 годин варіння додайте сіль до холодцю.
- Ретельно переберіть м’ясо від кісток та дрібно наріжте шкірки та жилки та перемішайте все до однорідності.
- Поставте холодець на середню поличку у холодильній камері та залишіть остигати приблизно 5 годин.
Для приготування ідеального холодцю вам знадобиться:
- Ніжки – 2000 грамів;
- Рулька – 800 грамів;
- Цибуля ріпчаста – 100 грамів;
- Морква свіжа – 1 шт.;
- Перець духмяний – 9 горошин;
- Часник – 5 зубків;
- Лаврове листя – 3 листочки;
- Сіль кухонна.
Як зробити:
- Вимийте та вимочіть м’ясо.
- Покладіть м’ясо у каструлю та налийте стільки води, щоб вона покрила м’ясо на кілька см.
- Поставите каструлю на плиту та варіть протягом 6 годин на маленькому вогні.
- Через 5 годин додайте очищену моркву та цибулину разом з лушпинням.
- Посоліть страву.
- За 25 хв. до закінчення приготування додайте перець.
- Після витягніть м’ясо та відділіть від кісток. Подрібніть його.
- Моркву наріжте тонкими кільцями.
- Викладіть м’ясо та моркву у тарілки та залийте процідженим бульйоном.
- Поставте холодець на середню поличку у холодильній камері та залишіть остигати приблизно 5 годин.
Приємного апетиту!