Підгледіла у моєї мами в книжці з рецептами чудовий десерт, який сподобається навіть тим, хто не дуже любить солодке
Дуже давно я шукала рецепт смачних тістечок і зовсім забула, що у моєму мами є старовинна книжка з рецептами, які записувала ще моя бабуся в дитинстві. І ось там я знайшла рецепт тістечок, які я пам’ятаю ще з детства- листковий десерт з ягідним джемом. Приготувати його дуже просто і інгредієнти ви зможете знайти в будь-якому магазині. Так що ж нам знадобиться?
Інгредієнти
- масло вершкове – 180гр;
- яйце – 1шт;
- цукор – 130гр;
- сіль – дрібка;
- розпушувач для тіста – 1ч.л;
- ванілін – 1,5гр – 1/4ч.л;
- борошно – 310гр;
- ягідний джем / варення / повидло – 320-350гр.
Покроковий процес приготування
Змішуємо борошно з розпушувачем і сіллю. М’яке вершкове масло збиваємо міксером до легкої пишноти.
Всипаємо цукор з ваніліном і розбиваємо яйце, продовжуємо збивати міксером на середній швидкості. Додаємо в вершкову масу борошно з розпушувачем маленькими частинами
Готове тісто розкачуємо на пергаментному папері і випікаємо 10-15 хвилин при 200 градусах
Обрізаємо нерівні краї і розрізаємо корж на 2 рівні частини. Обрізані краї подрібнюємо в крихту (не дуже дрібну).
Змащуємо перший корж варенням, викладаємо другий зверху і присипаємо крихтою з пісочного тіста. Даємо постояти 2-3 години і акуратно розрізаємо на порційні шматочки.