27 Грудня, 2024
Булочки з дріжджового тіста родом з дитинства: незабутній смак

Булочки з дріжджового тіста родом з дитинства: незабутній смак

Кожен з нас пам’ятає булочки з дріжджового тіста, які ми їли в дитинстві.

Булочки з дріжджового тіста: інгредієнти

  • Борошно – шістсот (600) грам
  • Дріжджі (візьмемо сухі) – один (1) пакетик
  • Молоко – двісті п’ятдесят (250) мл
  • Масло (вершкове) – сто (100) грам
  • Яєчні жовтки – чотири (4) штуки
  • Цукор – сто (100) грам
  • Ванілін – один (1) пакетик
  • Дрібка солі

Булочки з дріжджового тіста: покроковий рецепт

У тепле молоко висипаємо дріжджі, щоб вони розчинилися.

В отриману суміш додаємо по дві ст. ложки борошна і цукру. Відправимо в тепле місце хвилин на двадцять.

Збиваємо яєчні жовтки з дрібкою солі.

Починаємо чаклувати над тістом. Строго дотримуючись порядку, додаємо: цукор, збиті жовтки, розтоплене вершкове масло.

Змішаємо ¾ борошна з ваніліном і потихеньку додаємо в посуд з сумішшю

НЕ менше п’ятнадцяти хвилин місимо тісто, потім поміщаємо його в посуд, змащений олією.

Даємо тісту відпочити години півтори, поставивши в тепле місце. Потім його гарненько вимісити. З тіста робимо кульки однакового розміру, і викладаємо на деко.

Накриваємо їх вологим рушником. Даємо тепер постояти хвилин двадцять.

Підняті кульки змащуємо яєчним білком.

Випікаємо булочки з дріжджового тіста п’ятнадцять – двадцять хвилин при 200 (двісті) градусах.

Булочки з дріжджового тіста готові! Змащуємо їх вершковим маслом і посипаємо цукровою пудрою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *