29 Грудня, 2024
При варінні овочів завжди додаю мінеральну воду: розповідаю, навіщо так роблю

При варінні овочів завжди додаю мінеральну воду: розповідаю, навіщо так роблю

У кожного з нас є свої секрети приготування різних страв. Овочі – це дуже важлива складова повсякденного раціону кожної людини. Вони є добрим джерелом клітковини, вітамінів і мінералів. Бобові багаті білком і по своїй енергетичній цінності практично не поступаються м’ясу. У капусті вітаміну С більше, ніж у лимоні, а буряк покращує роботу серцево-судинної системи. Однак багато людей, зокрема діти, не їдять овочі, оскільки вони несмачні. Але якщо правильно їх варити, то можна домогтися гарного смаку. Я для приготування використовую мінеральну воду. Навіщо я це роблю, буде детально розказано далі

Переваги мінералки для варіння овочів

Звичайна газована вода допомагає зберегти кількість калорій, що містяться в продуктах рослинного походження, які необхідні для нормальної життєдіяльності організму. І це факт, доведений вченими під час численних дослідженнях

Взагалі найкориснішими є овочі, приготовані на пару. Але якщо такої можливості немає, то потрібно варити їх в мінеральній воді. В цьому випадку в них залишиться набагато більше не тільки калорій, а й вітамінів, і мінералів. Крім цього вона сприяє додатковому насиченню живильними речовинами: натрієм, магнієм, хлоридами і сульфатами. Вони дуже важливі для організму, оскільки беруть участь у багатьох біологічних і хімічних процесах, сприяють зміцненню імунної системи і покращують загальне самопочуття.

Важливість правильної варіння овочів

Всі люди по-різному підходять до питань приготування їжі. Одні попередньо замочують овочі, інші наливають в каструлю більше води, ніж потрібно, а хтось підсолює її. Але проблема полягає в тому, що через неправильне приготування овочі втрачають свої корисні і смакові якості. Так, наприклад, при варінні квасолі і гороху не можна додавати сіль, оскільки через це бобові набувають неприємного присмаку, а час їх приготування збільшується. В результаті вам доведеться набагато більше часу проводити на кухні, а якість їжі буде набагато гірше.

Висновок

Варка овочів в мінеральній воді – це найкращий спосіб їх приготування. Завдяки цьому вони виходять не тільки корисними, але й дуже смачними. При цьому не потрібно виливати воду, що залишилася. Її можна використовувати для приготування бульйонів і перших страв. Тому користуйтеся цим лайфхак, і ваша сім’я завжди буде їсти тільки здорову їжу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *