Свиняче сало – цінний продукт харчування. Готувати його можна багатьма способами. Одні люблять копчене, інші – варене, з перцем і часником, треті – солоне.
Сало в тузлуці – один з найпростіших, але дуже смачних варіантів приготування і сала, і м’яса, і риби. Тузлук або ропа – це концентрований розчин кухонної солі. Але не треба боятися, сало не буде пересоленим – воно візьме саме стільки солі, скільки потрібно. Зате зберігати його можна дуже тривалий час, та й жовтіти не буде, як після традиційного засолювання. Спробуйте обов’язково!
Складові:
- Сало 2 кг
- Вода 5 склянок.
- Сіль 1 стакан.
- Лавровий лист 3-5 шт.
- Чорний перець (горошком) 10 шт.
- Часник 5-8 зуб.
Приготування:
Приготуйте тузлук. Налийте воду в каструлю, додайте сіль, поставте на вогонь, перемішайте, щоб кристали розчинилися. Доведіть тузлук до кипіння, зніміть з вогню. Наріжте сало невеликими шматками так, щоб його було зручно діставати, і помістіть в 3-х літрову банку
Укладайте нещільно, періодично вставляючи між шарами промиті лаврові листочки, посипаючи горошинами перцю і подрібненим часником.
Залийте сало остиглим розсолом і накрийте кришкою. Нехай ємність постоїть добу при кімнатній температурі, потім її можна прибрати в холодильник на 10-14 днів
Залишайтеся здоровими і не забувайте ділитися нашими рецептами з друзями.