Не знаєте, що приготувати на обід? Тоді поспішіть зробити ось таку оригінальну і дуже смачну картоплю по-селянськи на сковороді. Готувати її досить просто і швидко. Для її приготування можна використовувати картоплю старий або ж взяти молодий. Для любителів гострого, можна додати до вже смаженої картоплі в кінці подрібнений часник або якісь спеції. Подавати страву краще до столу відразу ж, поки воно гаряче і не охололо. Очищати овочі не потрібно, саме цей момент робить картопля більш вишуканим і хрустким.
Складові:
- Картопля великий — 3 шт.
- Паприка мелена — на смак.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений — за смаком.
- Олія — 50 мл.
Як приготувати:
Картопля дуже добре вимийте. Після цього наріжте його на шматочки. Не забудьте, що очищати овочі не потрібно.
Додайте до картоплі сіль, а потім перець мелений.
Всипте туди ж паприку і будь-які інші спеції, які підходять для овочів. Дуже добре все перемішайте
На сковороду влийте олію, поставте її на вогонь і через хвилину викладіть картопляні скибочки. В ідеалі, щоб вони були в один ряд, тому по можливості візьміть сковороду з великим діаметром
Також краще, щоб вона була з антипригарним покриттям. В такому випадку картопля не буде до неї прилипати і на ньому з усіх боків утворюється при смаженні однакова і красива рум’яна кірочка.
Смажте їх до апетитною скоринки з усіх боків. Вогонь обов’язково повинен бути помірним, щоб картопля всередині був не сирий.
Готову картоплю обов’язково викладіть на паперовий рушник, а через секунд 40 можете його сміливо перекласти на блюдо. За цей час з нього втече все зайве масло рослинне.
Не забудьте приготувати часниковий соус або просто зробіть будь-який салат зі свіжих овочів. Також таку картоплю по-селянськи дуже добре поєднується зі звичайним кетчупом.