22 Січня, 2025
Ось чому потрібно додавати соду до варення. Більшість господинь не знають про це.

Ось чому потрібно додавати соду до варення. Більшість господинь не знають про це.

Під час приготування варення дехто може зіткнутися з проблемою занадто кислого смаку деяких плодів, наприклад, аличі. Велика кількість цукру не завжди допомагає збавити кислинку

Однак, хазяйки знають простий лайфхак — додавання соди під час варіння. Для 1 кг сировини (ягід або фруктів) потрібно лише чверть чайної ложки соди. Цей простий інгредієнт допомагає підсилити солодкість плодів без необхідності великої кількості цукру, а при цьому не знижує природний смак продукту, підтверджують кулінари, які випробували цей спосіб.

Також, сода може бути використана для швидшого варіння бобових. Варто всипати дрібку пекарського порошку в каструлю з бобовими, і вони зваряться значно швидше.

Таким чином, додавання соди у варення — це не лише простий, але й ефективний спосіб зробити варення солодшим без великої кількості цукру, а також прискорити процес варіння деяких продуктів.

джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *