Сирне печиво ніжне, повітряне і дуже апетитне. Вийшло печива з цих інгредієнтів 40 штук. Печиво вже давно не купуємо, випікаю сама, постійно шукаю нові рецепти. Печиво приготувати нескладно, формування займає небагато часу, можна просто вирізати фігурки, але мені захотілося повозитися.

Інгредієнти:
- Домашній сир “Творог” – 300 г
- Яйце – 1 шт
- Цукор – 150 г (3 / 4 склянки)
- Вершкове масло – 100 г
- Розпушувач для тіста – 1 чайна ложка з гіркою (6 г)
- Ванілін – за смаком
- Борошно – 350 + 50 г
- Варене згущене молоко – 2 столові ложки з гіркою
Приготування домашнього сирного печива
Замість ягід я наповнила поглиблення вареним згущеним молоком теж смачно.

1. У ємність або чашу розбиваємо яйце і додаємо цукор і ванілін або ванільний цукор, розмішуємо вінчиком. Якщо печиво не дуже подобається солодке, цукру додаємо півсклянки (100 г).

2. Кладемо розм’якшене вершкове масло і розмішуємо до однорідного стану.


3. Сир протираємо через друшляк якщо крупинками або розтираємо. Додаємо сир в однорідну масу і ретельно розмішуємо.


4. Борошно просіюємо через дрібне сито і додаємо в розтерту масу, просіюємо розпушувач для тіста, розмішуємо лопаткою.


5. Висипаємо борошно яке залишилося, замішуємо м’яке і ніжне тісто. Тісто поміщаємо в холодильник на півгодини.

6. Дістаємо тісто з холодильника, ділимо на 3 або 4 частини, так мені зручніше формувати валики.

7. Валики розрізаємо на однакові смужки, я розділила на 40 частин.


8. Кожну частину розкочую круглою формою товщиною близько 2 – 3 мм.

9. Коло розрізаємо на 8 трикутників.

10. Всі 8 трикутників складаємо один на одного.

11. Потім трикутники розрізаємо не до кінця дерев’яною паличкою, ставимо вертикально і закручуємо з верхнього кута, як на фотографії. Верхню частину продавлюємо в середину печива, формуючи поглиблення.



12. Деко застилаємо пергаментом і укладаємо печиво.

13. Поглиблення печива наповнюємо згущеним молоком або кладемо ягоду.

14. Розігріваємо духовку до 180, ставимо деко з печивом і випікаємо близько 20 хвилин, в залежності від духовки.

Спечене печиво за бажанням посипаємо цукровою пудрою, викладаємо на тарілку і подаємо до чаю.


Смачного!