Приготуємо сьогодні домашнє печиво на маргарині і соді, виходить м’яке, розсипчасте і просте в приготуванні.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/46f8a0381e0a0534135b5c06817cd63a.jpg)
Інгредієнти:
- Жовтки – 4 шт
- Цукор – 200 г
- Молоко – 100 мл
- Олія – 50 мл
- Маргарин – 180 г
- Сода – 1 чайна ложка
- Ванільний цукор – за смаком
- Борошно – близько 600 г
Приготування домашнього печива
Печиво приготувала сьогодні до чаю, печиво вийшло м’яким і розсипчастим. Приготувати не складно і часу буде потрібно трохи на його приготування.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/1e0040714ab0ee1875cbc68b70169994.jpg)
1. Яйця ділимо на жовтки і білки.
2. До жовтків додаємо цукор, ванільний цукор і розтираємо.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/a7aa1c10b4811956fe62ffef965a2a5c.jpg)
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/303226d94bd8aa30077439dc9a57dc4f.jpg)
3. Додаємо в розтерті жовтки олію і молоко, перемішуємо.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/0bf545b6e77270817552425dc42b66e7.jpg)
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/5ca734148e12b65aa973a5d987b5cb4c.jpg)
4. Соду гасимо оцтом і додаємо в суміш, перемішуємо.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/51c3066d72cf8be81f42027ae6a06457.jpg)
5. Борошно просіюємо через дрібне сито і додаємо в суміш.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/66ce10716b0111935ad3f8dc0d016bc0.jpg)
6. Кладемо розм’якшений подрібнений маргарин або вершкове масло і замішуємо м’яке і еластичне тісто.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/b3a65df3f8ffdb0e31ab98c9f08d8883.jpg)
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/a55572c1417eeb8064848207ed502d79.jpg)
7. Поміщаємо тісто в холодильник на півгодини.
8. Дістаємо тісто з холодильника і розгортаємо товщиною до 5 мм. Формочкою вирізаємо печиво.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/b7fecc8f79a6acf5b9be2b86d0e6dcc2.jpg)
9. Деко застилаємо пергаментом і укладаємо печиво. Один білок збиваємо і змащуємо кондитерським пензликом печиво.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/81f0e360ea56eb6a4869fce47e487791.jpg)
10. Духовку розігріваємо до 170-180 С і ставимо печиво для випікання. Печиво випікаємо до готовності.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/19676fef5d96063ebb85b3afeebc2991.jpg)
11. Спечене печиво викладаємо на тарілку і подаємо до чаю.
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/3a10a5315f90c896043681bcdbee2d34.jpg)
![](https://gazdynja.com/wp-content/uploads/2022/05/cea7d8e13fec87968389d171b01466d7.jpg)
Смачного!