13 Лютого, 2025
Це справді неймовірний рецепт паски! Я вже кілька років печу лише за ним, бо це смакота неперевершена! Олександрійська паска на топленому молоці.

Це справді неймовірний рецепт паски! Я вже кілька років печу лише за ним, бо це смакота неперевершена! Олександрійська паска на топленому молоці.

Рецепт Олександрійської паски на топленому молоці

Ідеальний варіант для зайнятих господинь, безпрограшний варіант.

Пише ibilingua.com

Паска неймовірно смачна, ніжна,ароматна повітряна,тане в роті і довго не черствіє.

Отже, почнемо!

Свіже молоко 1 л. закип’ятити, перелити в керамічний посуд, накрити фольгою.

Залишити у духовці при температурі 130 градусів на 1 год, далі збільшіть температуру до 160 градусів ще на одну годину.

Також можна томити при температурі 70 градусів до 5 год.

Чим довше, тим більш насичений кремовий колір вийде і буде дуже смачно.

Інгредієнти на 2 паски 9 * 9 см:

Заготівля опари на ніч:

  • 1 яйце + жовток
  • 100 г цукру
  • 1 ч.л.сухих дріжджів (15-20 г свіжих)
  • 125 мл. топленого молока
  • 80 г. вершкового масла
  • 50 г. родзинок
  • Додатково (через 8-12 годин дати в заготовку):
  • 250 – 300 г борошна
  • 0,5 ч. л. ванільного цукру
  • щіпка солі
  • 1 ст.л. коньяку

Приготування:

Всі продукти повинні бути кімнатної температури (яйця, масло).

1. У тепле молоко додати дріжджі, перемішати.

2. В окрему миску викласти розм’якшене масло, яйце і жовток, цукор, перемішати вінчиком до однорідного стану.

3. У масу додати дріжджову суміш і підготовлені родзинки (вимиті і просушені), перемішати. Накрити миску з масою харчовою плівкою і залишити на столі на 8-12 годин.

4. Вранці відкрити нічну масу, перемішати, додати коньяк, сіль, ванільний цукор, просіяне борошно і перемішати.

5. Отримане тісто вимісити руками в мисці хвилин 10, домагатися не липнучого тіста не потрібно, воно залишиться в’язким і липким.

6. Розкласти тісто ложкою по формах, змазаних смальцем або маслом. Накрити плівкою і прибрати в тепле місце на 1-1,5 години до збільшення в 2-3 рази.

7. Випікати Паски при 200 С 10 хвилин, потім температуру знизити до 180 С і випікати ще 25-40 хвилин. Потрібно орієнтуватися по своїй духовці.

Раджу порцію збільшити в декілька разів, тому що це дуже СМАЧНО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *