Давайте приготуємо шоколадні пряники. Рецепт простий, а пряники виходять м’які і ароматні, смачніше, ніж в магазині. Важливо не перетримати заготовки в духовці, щоб вони не пересушилися. При бажанні в тісто можна додати спеції, підійде кориця, імбир, кардамон, мускатний горіх.

Інгредієнти:
- молоко 100 мл
 - борошно 150 гр.
 - какао 30 гр.
 - розпушувач 1 ч. л.
 - олія 2 ст.л.
 - цукор 100 гр.
 
Глазур:
- яєчний білок 1 шт.
 - лимонний сік 1 ч. л.
 - цукрова пудра 150-180 гр.
 
Приготування:
- Підготувати все необхідне.

 - У миску всипати весь цукор і половину борошна. Перемішати. Молоко підігріти в мікрохвильовці або на плиті до гарячого стану. Кип’ятити необов’язково, досить, щоб над поверхнею почав підніматися пар. Влити його в миску.

 - Швидко перемішати. Борошно завариться. Тісто вийде консистенції сметани. Відставити убік, щоб воно охололо. Влити олію.

 - Всипати какао порошок, розпушувач і борошнр, що залишилася ( відкласти чайну ложку для розкачування ) .

 - Перемішати. Коли стане важко працювати виделкою, продовжити руками. Тісто саме по собі м’яке і не липке, тому додатково борошно, швидше за все, не знадобиться.

 - Розкачати до товщини 7-8 міліметрів. Формочкою, тут діаметр 4,5 сантиметра, вирізати круглі заготовки.

 - Перекласти їх на деко. Вийшло 19 штук.

 - Випікати в духовці 10 хвилин при 160 градусах. Пряники збільшаться в розмірах і в гарячому вигляді будуть м’якими. Готовність перевірити зубочисткою, вона повинна виходити з центру сухою. Залишити до повного охолодження. При цьому шоколадні пряники трохи затвердіють.

 - Для глазурі змішати яєчний білок, цукрову пудру і лимонний сік.

 - Трохи збити виделкою. Вийде маса, що нагадує по консистенції рідку сметану. Цукрової пудри може знадобитися і трохи більше.

 - Занурювати охололі пряники з усіх боків.

 - І викладати на деко на пергамент або силіконовий килимок. Залишити на пару годин, щоб глазур добре підсохла.

 
Шоколадні пряники готові. Дуже смачно їсти їх з молоком. Приємного приготування і смачного Вам!