23 Лютого, 2025
Найсмачніший домашній торт “Пломбір” без випічки, без духовки, без коржів, без печива: все так просто, що ви захочете готувати його часто

Найсмачніший домашній торт “Пломбір” без випічки, без духовки, без коржів, без печива: все так просто, що ви захочете готувати його часто

Немає духовки, а тортика дуже хочеться? Це не проблема, пропоную приготувати хрусткий пісочний торт з ніжним  кремом “пломбір” на плиті!

Інгредієнти:

Для  крему:

сметана 25% 500 грам
яйце куряче 2 штуки
крохмаль 2 столові ложки
вершкове масло 50 грам
ванілін щіпка
цукор 150 грам
Для крихти:

вершкове масло 150 грам
борошно пшеничне 250 грам
цукор 70 грам
Приготування:
У просіяний крохмаль додаємо сметану, яйця, ванілін і цукор.

Крем прогріваємо на середньому вогні, постійно помішуємо ( не відходимо ), до загустіння – 5 хв.

Знімаємо з вогню і додаємо вершкове масло, перемішуємо вінчиком, даємо трохи охолонути.

Змішуємо борошно, цукор і натерте або розм’якшене вершкове масло.
Розтираємо в крихту руками.

Смажимо на сухій сковорідці в 2 заходи, швидко помішуючи на сильному вогні.

Форму викладаємо харчовою плівкою, щоб було легко дістати готовий торт.

Збираємо торт шарами: 4 столові ложки крихти, 2.5 столових ложки крему. Шар з крихтою розрівнюємо ложкою. Шар з кремом лопаткою.

Верхній шар можна зробити як кремовий, так і крихту, на ваш розсуд.

Форму накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 2 години.

Дістаємо з форми, прикрашаємо при бажанні натертим чи розтопленим шоколадом або горіхами.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *