Простий рецепт приготування сала в розсолі. Сало виходить дуже ароматним, м’яким, смачним.
Для приготування потрібно:
- свиняча грудинка 1 кг
- холодна вода 400 мл
- сіль 100 г
- лавровий лист 3 шт.
- часник 1 головка
- коріандр 1 чайна ложка
- кмин 0,5 чайної ложки
- насіння гірчиці 1 чайна ложка
Приготування:

Для приготування беру свинячу грудинку без кісточок з прошарком м’яса. Мию, зачищаю ножем шкурку.

Ріжу на шматочки невеликого розміру.

З спецій я використовую коріандр, насіння гірчиці, кмин і лавровий лист. Можна додати перець чорний горошком або запашний перчик.

Шматочки сала закладаю в банку, додаючи нарізаний часник і пересипаючи спеціями.

Для розсолу розбавляю сіль в холодній воді.

Заливаю розсолом сало так, щоб воно було повністю ним покрито. Закриваю банку капроновою кришкою і прибираю в холодильник на 3-4 дні.

Готове сало витягаю з розсолу і зберігаю в морозилці ( так нарізка виходить більш акуратною ). При бажанні його можна натерти молотим перцем і улюбленими спеціями.