23 Лютого, 2025
Коли мені хочеться смачної оселедця я мариную її особливим способом .Кращий рецепт з овочами

Коли мені хочеться смачної оселедця я мариную її особливим способом .Кращий рецепт з овочами

Оселедець в маринаді з овочами виходить малосольним з приємним пікантним смаком. Це мій улюблений рецепт, в магазині таку точно не купите. У маринаді нічого міняти не треба, якщо немає якогось інгредієнта, краще купите, саме з цими пропорціями виходить дуже смачно.

І ще банку для засолу краще брати 1.5 літра, тоді овочів можна додати більше, а вони з’їдаються ще швидше від риби.

Я для цього рецепта я завжди використовую оселедець, але думаю скумбрія теж підійде ідеально.

Маринад розрахований на дві середні риби.

Можна рибу почистити, видалити непотрібне і нарізати на порційні шматочки.

Я ще видаляю хребет і найбільші кісточки.

Філе оселедця нарізаємо на не великі шматочки.

Так само довільними шматочками нарізати цибулю і моркву. Пучок петрушки так само подрібнити.

Інгредієнти:

Маринад:

  • Вода 200 мл.
  • Оцет 9% 90 мл.
  • Цукор 4 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Коріандр ( горошком ) 2 ч. л.
  • Гірчиця в зернах 2 ч. л.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець запашний 5 шт.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Олія 2 ст. л.
  • Оселедець 2 шт.
  • Цибуля 1-2 шт.
  • Морква 1-2 шт.
  • Петрушка пучок

Приготування:

У воду додаємо сіль, цукор, перець, лавровий лист і всі спеції за рецептом, даємо воді закипіти. Додаємо олію, оцет і даємо ще раз покипіти на повільному вогні близько хвилини. Остуджуємо розсіл до кімнатної температури, так як рідини не багато він охолоне швидко.

Укладаю в банку шарами рибу і морква з петрушкою і ріпчастою цибулею.

Заливаю маринадом і залишаю на столі на 1 годину. Банку можна періодично перевертати.

Через 1 годину ставлю в холодильник на добу. Можна їсти!

З гарячою картоплею, з овочами, та з чорним хлібцем…ммм – смакота!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *