Сьогодні поділюся з вами дуже цікавим рецептом млинців, які робляться абсолютно без борошна. Виходять вони тонкими, ажурними і дуже смачними.
Такі млинці готуються на крохмалі. Краще на кукурудзяному. І виходять вони міцними, в них можна загортати різні начинки.
Було багато коментарів, деякі обурено писали, мовляв, навіщо робити з крохмалем, якщо є борошно.
Для мене така постановка питання саме по собі дивне. З таким же успіхом можна запитувати, навіщо смажити м’ясо, якщо можна варити, навіщо використовувати перепелині яйця, якщо є курячі, і все в такому дусі, що само по собі нерозумно. Адже у кожної людини свої смаки, переваги і потреби, тому і рецепти представлені в величезній різноманітності.
Такі млинці можна приготувати якщо:
- Ви не боїтеся пробувати нове на кухні, любите експериментувати і робити своє меню різноманітним.
- Вам дуже захотілося млинців, але у вас закінчилася борошно, але є під рукою крохмаль.
- Вам хочеться приготувати дуже тонкі млинці.
- У вас або у ваших близьких є потреба в обмеженні глютену в їжі.
- Вам просто цікаво, що вийде.
Ще була парочка коментарів з твердженнями, що з такого рідкого тіста млинчики вийти не можуть – ох вже ці експерти, що дають висновки на основі власних домислів і фантазій, а не з особистої практики … Тут без пояснень — і так все ясно.
Загалом, якщо ви знайшли хоча б одну причину, чому варто спробувати зробити такі млинці – сміливо готуйте, вони і в правду дуже смачні, і, до слова – крохмаль в них абсолютно не відчувається, до смаку вони як на борошні. Тільки більш тонкі і ніжні.
Зміст
Зміст
Інгредієнти:
- Кефір – 200 мл.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – щіпка.
- Цукор 30 г або за смаком.
- Ванільний цукор – за бажанням.
- Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. ложки з великою гіркою.
- Вода гаряча – 100 мл.
- Розпушувач – 5 гр.
- Олія для змащування сковороди.
- Побільше любові і гарного настрою (обов’язково).
Приготування:
В яйця додаємо сіль, цукор, за бажанням — ванільний цукор, все добре перемішуємо.
Додаємо кефір, перемішуємо.
В окремій мисці змішуємо крохмаль з розпушувачем. Потім всипаємо його в рідку суміш, перемішуємо, щоб не залишилося грудочок і даємо масі постояти 15-20 хвилин.
Після закінчення часу вливаємо в масу гарячу воду. Вона повинна бути в міру гарячою, але не окропом. Добре перемішуємо. Тісто готове. Воно виходить дуже рідким — так повинно бути. Йдемо відразу випікати млинці.
Сковороду я накаляю і перед кожним млинчиком злегка змащую її олією. Хоча млинниця у мене з антипригарним покриттям. Можна пекти їх на сухій сковороді, але саме ці млинці я печу з олією — вони дуже тонкі, без олії виходять сухими і можуть лопатися, тріскатися при згортанні.
Загалом — тут однозначних рекомендацій немає, можете змащувати сковороду олією, можете пекти на сухій і подивитися на результат.
Пекти млинчики на вогні нижче середнього.
Подаємо млинчики або як є, або загортаємо в них будь-яку начинку. Я дуже люблю млинчики в їх природному вигляді, тому рідко роблю з начинкою. Найбільше мені подобається вмочати такі млинці в сметану. Але це вже теж справа смаків.
Примітки:
Крахмал повинен бути саме кукурудзяний. Картопляний має не дуже приємний присмак, в кукурудзяного ніякого присмаку немає. Млинці за смаком виходять дуже схожими на звичайні, на пшеничному борошні.
Тісто виходить дуже рідким, так повинно бути.
Перш ніж починати пекти млинці, сковороду треба добре розжарити. Перед кожним млинцем її слід змащувати олією. На сухій сковороді млинці можуть рватися через те, що вони дуже тонкі.
Печемо на малому вогні, щоб млинці схоплювалися не дуже швидко, інакше, через те, що тісто рідке і вони дуже тонкі, будуть горіти по краях, ви будете не встигати їх перевертати.
Готові млинці я нічим не змащую.
У цих млинчиків виходять хрусткі краєчки. Якщо хочете, щоб млинці були повністю м’якими, то відразу після випічки накривайте їх ( я використовую ковпак для мікрохвильовки ).
Із зазначених пропорцій продуктів у мене вийшло 10 млинчиків, на сковороді діаметром 22 см.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!