22 Лютого, 2025
Як правильно варити крупи. Своїми прийомами поділився досвідчений кухар. Особливо про вівсянку сподобалося!

Як правильно варити крупи. Своїми прийомами поділився досвідчений кухар. Особливо про вівсянку сподобалося!

«Якщо про кашу не забудеш — здоровим все життя будеш!» — так говорить народне прислів’я, мудрість якого безцінна. Недарма педіатри радять вже з семи місяців вводити в раціон дітей поживні крупи

А пам’ятаєте рисову молочну кашу із дитячого садка? Таку смачну не кожен шеф-кухар приготує! Кожна крупа має свої хитрощі варіння: деякі краще замочити на ніч, а деякі кип’ятити всього пару хвилин. І сьогодні ми розкриємо секрети смачних каш із популярних круп.

Хитрощі приготування смачних каш

  1. Щоб вийшла навариста і ніжна рисова молочна каша, доведіть до кипіння 1 л молока, додайте сіль і цукор до смаку, потім всипте 1 скл. промитий круглий рис. Варіть 2-3 хвилини, потім зніміть з вогню та укутайте. Через 30 хвилин каша готова до вживання!
  1. Гречану крупу можна замочувати на ніч, а вранці достатньо змінити воду, промити її та довести до кипіння. Класичні рецепт варіння гречаної крупи без замочування: необхідно взяти одну частину гречки та дві частини води, довести до кипіння, зняти з вогню та укутати на 15 хвилин.
  2. Вівсяні пластівці вийдуть ніжнішими і смачнішими, якщо приготувати їх увечері і залишити до сніданку. На 8 ст. л. пластівців потрібно взяти1 л молока, довести кипіння, зняти з вогню і укутати. Вранці кашу потрібно просто підігріти.
  3. Помилково вважати, що манну крупу слід сипати в кипляче молоко. Каша вийде смачніша і без грудочок, якщо залити 4 ст. л. манки літром молока і, помішуючи, закип’ятити. Через 2 хвилини каструлю необхідно зняти та накрити кришкою, залишити на 20 хвилин.
  1. Кукурудзяна каша, мабуть, єдина з нашого списку, яку необхідно довго варити протягом 30 хвилин. на 1 скл. крупи береться 2,5 скл. води, засипати крупу необхідно в окріп. Часто таку кашу готують у духовці: треба залити промиту крупу окропом, додати сіль, цукор, родзинки на смак, накрити кришкою і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Потім дістати горщик і перемішати вміст, повернути ще на 10 хвилин.

У кожної господині знайдеться свій секрет приготування смачної каші. Поділіться ним з нами у коментарях: буде дуже цікаво почитати і нам, та іншим користувачам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *